, Σάββατο
15 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Ο Στουρνάρας για νέος υπουργός Οικονομικών


Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών φέρεται να αναλαμβάνει ο καθηγητής και υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης της κυβέρνησης Πικραμμένου Γιάννης Στουρνάρας, μετά την παραίτηση του Βασίλη Ράπανου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός πρότεινε τον κ. Στουρνάρα στους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι τον αποδέχθηκαν.
Ωστόσο, οι κκ Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης πρόκειται να συναντηθούν το απόγευμα, οπότε και θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.
Ο κ.Στουρνάρας ήταν μεταξύ των τριών επικρατέστερων μαζί με τους κκ Τάκη Αράπογλου και Αλέξανδρο Τουρκολιά για τη θέση του υπουργού Οικονομικών. Και οι τρεις ανταποκρίνονταν στο προφίλ του τεχνοκράτη που ήθελε ο κ.Σαμαράς για το κρίσιμο πόστο του υπουργού Οικονομικών. Εξάλλου, ο κ.Στουρνάρας ακουγόταν την προηγούμενη εβδομάδα και για τη θέση του υπουργού Ανάπτυξης, ωστόσο, αποφασίστηκε τελικά η δημιουργία ενός υπερυπουργείου με επικεφαλής τον Κωστή Χατζηδάκη.

#Tags: ΠΑΣΟΚ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.