, Τρίτη
31 Ιανουαρίου 2023

O ΣΥΡΙΖΑ κάηκε στο ζέσταμα

Εδώ και τριάμισι χρόνια η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά συνεχώς πρόωρες εκλογές για ψύλλου πήδημα, παρά το γεγονός ότι ούτε να τις προκαλέσει μπορεί ούτε να τις κερδίσει. Για την ακρίβεια, θα λέγαμε πως μάλλον δεν τις θέλει κιόλας, αφού δεν έχει ούτε σχέδιο ούτε προοπτική για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου. Εκτός και αν μου πείτε ότι η κρατικοποίηση που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ επί παντός του επιστητού είναι λύση…

Με ποδοσφαιρικούς όρους, δηλαδή, θα λέγαμε ότι η Κουμουνδούρου κάηκε στο ζέσταμα, στην αρχή να περιμένει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πέσει σαν ώριμο φρούτο και στη συνέχεια να του ζητά να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία και να φύγει μόνος του. Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας περιμένει να πέσει η κυβέρνηση από τα tweets των 0,60 ευρώ και τους «επαναστάτες» του πληκτρολογίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χτίζει την επόμενη τετραετία αργά και σταθερά, εφαρμόζοντας ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τον λαό που δεν έχει σχέση ούτε με τον λαϊκισμό ούτε με τον κρατισμό ούτε με την αποχαύνωση των επιδοματικών πολιτικών.

Την ώρα που ο κ. Τσίπρας διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό, ο Μητσοτάκης διαβεβαιώνει τους επενδυτές ότι στη χώρα μας υπάρχει πολιτική και οικονομική σταθερότητα. Από το Λονδίνο ο πρωθυπουργός καθησύχασε τους επενδυτές και έστειλε μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση τόσο για τις εκλογές όσο και για την οικονομία. «Δεν θα πρέπει το ενδεχόμενο διπλών εκλογών να ανησυχήσει τους επενδυτές. Διότι οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν πολύ γρήγορα μετά τις πρώτες. Θα μεσολαβήσει διάστημα εβδομάδων -όχι μηνών-, ίσως τέσσερις, πέντε, έξι εβδομάδες προσωρινής κυβέρνησης ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις», σημείωσε ο πρωθυπουργός ενώπιον περισσότερων των 240 εκπροσώπων διεθνούς κύρους επενδυτικών οίκων στο Συνέδριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της Morgan Stanley. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση της Prorata (που δεν τη λες και κυβερνητική!) στη «μάχη» Μητσοτάκη – Τσίπρα αναφέρει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

  • Πόσο αποτελεσματικός είναι στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων: 43% Μητσοτάκης – 29% Τσίπρας.
  • Πόσο συνεπής είναι απέναντι σε όσα λέει και υπόσχεται: 42% Μητσοτάκης – 26% Τσίπρας.
  • Πόσο ικανός είναι στη διαχείριση των οικονομικών της χώρας: 42% Μητσοτάκης – 31% Τσίπρας…

Οι απαντήσεις των πολιτών δεν επιδέχονται αμφίσημων ερμηνειών. Όλοι μα όλοι έχουν καταλάβει τις διαφορές…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL