Ο Θεσσαλονικιός υφυπουργός με "όνειρα" για την… Αθήνα

Μάρδας
Μυστήριο, φαντασία, πολιτική, δόξα και χρήμα…  Τις τελευταίες ημέρες η πρωτεύουσα της εξουσίας και της διαπλοκής συζητούσε τα σχέδια του πρώην υπουργού και νυν υφυπουργού του ΣΥΡΙΖΑ για νησί – “Νταβός” (φυσικά όχι μακριά από την παραπάνω πρωτεύουσα)
Ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημήτρης Μάρδας μπορεί να κάνει διακοπές σε αντίσκηνο, στην απέραντη έκταση του στη Βουρβουρού της Χαλκιδικής, όμως μια καινούρια αγάπη μπήκε στη ζωή του, την πολιτική ζωή του. Μιλώντας στο mega αποκάλυψε ότι το νησί των θαυμάτων, έτσι όπως το θέλει, θα είναι η Αιγιλεία, απέναντι από τα Στύρα Εύβοιας, όπου,  σκοπεύει να δημiουργήσει ένα διεθνές συνεδριακό κέντρο, στο οποίο θα πραγματοποιούνται… συζητήσεις σχετικά με τις τέχνες και τη φιλοσοφία.
«Η σκέψη είναι να γίνει ένα κέντρο των τεχνών και της φιλοσοφίας που σημαίνει να γίνει ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο διεθνών συνεδρίων και στο πλαίσιο όλης αυτής της διαδικασίας να υπάρχει και μια περίοδος, όπου θα συναντώνται αρχηγοί κρατών κατά το καλοκαίρι και θα έχουμε το λεγόμενο θερινό Νταβός». Κατά τον κ. Μάρδα, δεν υπάρχει κόστος για τις πολυτελείς κατοικίες που θα κατασκευαστούν, αφού αυτό θα το αναλάβουν κράτη του… ΟΗΕ.
«Το χτίσιμο δεν θα γίνει από εμάς, η σκέψη είναι τα χρήματα να μην δοθούν από εμάς. Εμείς θα καλέσουμε κράτη – μέλη του ΟΗΕ να έρθουν σε αυτό το νησί να τους παραχωρήσουμε μια περιοχή κάποια τετραγωνικά και θα χτίσουν τη δική τους ευθεία, η οποία θα έχει ένα μικρό σύνολο δωματίων πολυτελούς διαβίωση, ένα σύνολο κοινών υποδομών που θα εξυπηρετούν παράλληλες συνεδρίες σε μεγάλα διεθνή συνέδρια και ως εκ τούτου αυτό το κόστος θα ζητήσουμε να το επωμιστούν τα κράτη, που δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο κόστος για ένα κράτος».
Μάλιστα σημείωσε ότι θα κάνει σχετική καμπάνια μέσω… κονσέρτου με μεγάλες φωνές από όλο τον κόσμο. «Θα υπάρχει μια τραγουδίστρια και γύρω της μια κυκλική οθόνη στην οποία θα παρουσιάζονται εικόνες από όλη την Ελλάδα και θα γράφεται σε διάφορες γλώσσες «επισκεφθείτε την Ελλάδα»!
Κρίμα που ο κ. υφυπουργός και βουλευτής Θεσσαλονίκης δεν κάνει τέτοια όνειρα πχ για την Αμμουλιανή, τη Θάσο ή τη Σαμοθράκη… Κρίμα…