, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Ο Τσίπρας καλεί τις χώρες του νότου στην Αθήνα!

tsiprashollanderentsi
Ο Φρανσουά Ολάντ, ο Μαριάνο Ραχόι, ο Ματέο Ρέντσι και ο Αντόνιο Κόστα αναμένεται να βρεθούν στην Αθήνα, στην άτυπη Σύνοδο των χωρών του Νότου που θα συγκαλέσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, με στόχο τη χαλάρωση της λιτότητας και την έμφαση που πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη, την απασχόληση και τις επενδύσεις.
Εδώ και καιρό η ελληνική πλευρά θέλει να προωθήσει την στενότερη συνεργασία των χωρών του νότου επιθυμώντας να βγει μπροστά από τις πολιτικές που έχουν επιβάλει τα μνημόνια όλα τα τελευταία χρόνια. Ο πρωθυπουργός θεωρεί πολύ σημαντική αυτή τη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί ακριβώς πριν την παρουσία του στην ΔΕΘ, όπου θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τα αποτελέσματά της.
Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση έχει «κλείσει» για τις 9 Σεπτεμβρίου.
Η σύσκεψη των ηγετών των χωρών του νότου θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική για το Μέγαρο Μαξίμου τη στιγμή μάλιστα που χώρες, όπως η Ελλάδα έχουν επωμιστεί το μεγάλο βάρος του προσφυγικού ζητήματος.
Στα τέλη του μήνα ο πρωθυπουργός αναμένεται να βρεθεί και στη Σύνοδο των Ευρωπαίων σοσιαλιστών που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι.
Πηγή: news247.gr