, Τρίτη
23 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ο Τσίπρας, το burberry, οι «μη σοβαρές ερωτήσεις» και οι αντιδράσεις των δημοσιογράφων

tsipras

του Βαγγέλη Στολάκη

Την αντίδραση των δημοσιογράφων προκάλεσε η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξη τύπου για «σοβαρές και μη σοβαρές ερωτήσεις», προφανώς αναφερόμενος στον εκπρόσωπο του TV Μακεδονία που τον ρώτησε για το burberry πουκάμισό του. Δημοσιογράφοι στους διαδρόμους του συνεδριακού κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης» έκαναν λόγο για «προσβολή του Τύπου από πλευράς του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ενώ ο διευθυντής του «Έθνους» στη Θεσσαλονίκη Χρήστος Τελίδης εξέφρασε την αντίδρασή του δημόσια λέγοντας στον κ. Τσίπρα: «Οι δάσκαλοί μας έμαθαν άλλα για τις σοβαρές και τις μη σοβαρές ερωτήσεις και γιατί ξέρετε μπορεί κάποιος να σας πει και για τις απαντήσεις μετά εάν είναι σοβαρές ή όχι. Εγώ πιστεύω να έκανα σοβαρή ερώτηση».

Όλα ξεκίνησαν όταν ο δημοσιογράφος του TV Μακεδονία Βασίλης Χριστοδουλίδης κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης τύπου ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα: «Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να ρωτήσω χωρίς βέβαια να είναι η πιο ουσιώδες παράμετρος που χαρακτηρίζει τη φυσιογνωμία ενός πολιτικού αρχηγού το επικοινωνιακό του προφίλ όμως στην εποχή της εικόνας εκπέμπει θετικά ή αρνητικά μηνύματα στους πολίτες. Φαντάζομαι θα συμφωνείτε με αυτό. Δέχεστε τελικά πως ήταν ένα λάθος επικοινωνιακά που έδωσε τροφή για σχόλια σε επικριτές σας το Βurberry πουκάμισο που φορέσατε στην πορεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ»;

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως «ο ελληνικός λαός έχει να ασχοληθεί με πολύ πιο σοβαρά πράγματα από το τι χρώμα πουκάμισο, ή μάρκα πουκάμισο φοράμε. Και νομίζω ότι πράγματι η συζήτηση που γίνεται το τελευταίο διάστημα σε μια μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, δείχνει μια ανησυχία. Υπάρχει μια αγωνία να προσπαθήσουν, όχι με επιχειρήματα, όχι με θέσεις, αλλά με τέτοιου είδους δευτερεύοντος σημασίας και ουσίας γεγονότα, να διαμορφώσουν ένα κλίμα που απαντά σε επικοινωνιακές στοχεύσεις και μόνο. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι δεν αξίζει τον κόπο να συνεχίσουμε αυτού του είδους τη συζήτηση σε μια σοβαρή, πιστεύω, συνέντευξη Τύπου».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανώς ενοχλημένος από την ερώτηση για το πουκάμισο και σχολιάζοντας την απόφαση του Πρωθυπουργού να έρθει μόνο στα εγκαίνια της ΔΕΘ είπε πως δεν κρύβεται και πως είναι παρών για να απαντά σε σοβαρές και μη σοβαρές ερωτήσεις.

Η παραπάνω αναφορά του κ. Τσίπρα προκάλεσε την αντίδραση του κ. Τελίδη ο οποίος όταν έλαβε το λόγο για να απευθύνει ερώτηση είπε μεταξύ άλλων «μια παρακινδυνευμένη επισήμανση λέγοντας για σοβαρές και μη σοβαρές ερωτήσεις. Δεν γίνονται αυτά στους δημοσιογράφους. Οι δάσκαλοί μας έμαθαν άλλα για τις σοβαρές και τις μη σοβαρές ερωτήσεις και γιατί ξέρετε μπορεί κάποιος να σας πει και για τις απαντήσεις μετά εάν είναι σοβαρές ή όχι. Εγώ πιστεύω να έκανα σοβαρή ερώτηση»

«Κύριε Τελίδη και οι κρίνοντες κρίνονται σε αυτό τον τόπο. Κι εσείς που είστε δημοσιογράφος κρίνεστε για τις ερωτήσεις και εγώ για τις απαντήσεις που δίνω. Δεν είμαι μονάχα εγώ κρινόμενος σε αυτό το τραπέζι. Είστε κι εσείς κρινόμενος και όλοι μας κρινόμενοι» ανταπάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες μερίδα δημοσιογράφων αναμένεται να ζητήσει και μάλιστα σύντομα την παρέμβαση των δημοσιογραφικών ενώσεων για τους χαρακτηρισμούς του κ. Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται πως συνολικά ο κ. Τσίπρας δέχτηκε 29 ερωτήσεις, ενώ αντιδράσεις υπήρξαν και για το γεγονός πως δόθηκε περιορισμένος χρόνος στα τοπικά ΜΜΕ.

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.