00:50, Παρασκευή
30 Σεπτεμβρίου 2022

«O Βαρουφάκης έφυγε, ο λογαριασμός έρχεται…»

21519834_15255385.limghandler«Οι τελευταίες αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι ο ελληνικός λαός συνεχίζει να πληρώνει πολύ ακριβά τις επιλογές του κ. Βαρουφάκη – προσωπική επιλογή και ο ίδιος του κ. Τσίπρα – τόσο όσον αφορά στον τρόπο και στην πορεία της διαπραγμάτευσης, όσο και όσον αφορά στους ακριβοπληρωμένους συμβούλους του. Μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων, τη διακοπή τους, την επιβολή των capital controls και τη διάλυση της οικονομίας της χώρας, έρχεται τώρα και ο λογαριασμός των συμβούλων. Εκεί που μας χρωστάγανε, μας παίρνουν και το βόδι», δηλώνει η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, μετά τις αποκαλύψεις του Βήματος.
Όπως αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής», ένας από αυτούς, ο Κορεάτης Γκλεν Κιμ απαιτεί τώρα το ποσό των 375.000 ευρώ για «υπηρεσίες» τριών μηνών που προσέφερε στην, αποτυχημένη όπως έχει αποδειχθεί, διαπραγμάτευση, που είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα απροστάτευτη σε τρίτο μνημόνιο.
«Όπως επίσης αποκαλύπτεται, το «πλούσιο βιογραφικό» και η «εμπειρία» του συγκεκριμένου «συμβούλου» δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αφού ούτε συνεργάτης του Β. Σόιμπλε ήταν, ούτε έλαβε μέρος στο στήσιμο του EFSF, ούτε έχει κάποια σχέση με τον ESM, ούτε συνεργάστηκε με τον ισλανδική κυβέρνηση για το χρέος, αλλά μόνο για την άρση των capital controls – εκτός και αν ο τελικός σκοπός ήταν η επιβολή των capital controls και είχαν… προκαταβολικά προσλάβει σύμβουλο για την άρση τους, αφού προηγουμένως θα τα είχαν επιβάλει», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κ Βούλτεψη.
Και καταλήγει «όπως αποδεικνύεται τώρα, η πρωθυπουργική κάλυψη υπήρξε πλήρης: Ακριβώς την ίδια ημέρα της παροχής κάλυψης από το βήμα της Βουλής, εκδόθηκε και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, βάσει της οποίας θα πληρωθούν αδρά οι «σύμβουλοί» του. Κατά τα λοιπά, ο κ. Τσίπρας ούτε ήξερε, ούτε άκουσε…».
tanea.gr