fbpx

, Παρασκευή
19 Ιουλίου 2024

search icon search icon

«Ο Βαρουφάκης είναι άσχετος και ερασιτέχνης»

kuriakos-mitsotakis
«Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα αυξήσουμε τον ΦΠΑ για το άνοιγμα και τις επαναπροσλήψεις της ΕΡΤ. Η κυβέρνηση επέλεξε αντί να προσλαμβάνει γιατρούς και νοσηλευτές να ξανανοίξει την ΕΡΤ… 300 άτομα είναι καινούριοι στο ΥΠΟΙΚ και 170 πτυχιούχοι από τη δημοτική αστυνομία που μέσα από την κινητικότητα πήγαν στο ΥΠΟΙΚ».
Τα παραπάνω επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος άφησε αιχμές για τις επαναπροσλήψεις που προωθεί η κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επί της αρχής εγώ θέλω λιγότερους φόρους και μικρότερο κράτος. Πάντως δεν εννοώ τις προσλήψεις του Κατρούγκαλου» κάνοντας λόγο «για εξυπηρέτηση πελατών του».
Ο κ. Μητσοτάκης επίσης, επέκρινε και τον υπουργό Γιάνη Βαρουφάκη κάνοντας λόγο για «ασχετοσύνη» και «ερασιτεχνισμό». Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι: «Η προχειρότητα του υπουργού Οικονομικών στα ζητήματα αυτά είναι μνημειώδης, δεν είναι δυνατόν με ασχετοσύνη και στόμφο να ανακοινώνει ένα μέτρο που να φαίνεται έξυπνο αλλά να μην είναι εφαρμόσιμο. Η διαπραγμάτευση αυτή είναι εθνική υπόθεση. Έλεγξε αν αυτό είναι συμβατό; Γι’ αυτό τον κατηγορώ. Δεν θα ήμουν αντίθετος σε οποιαδήποτε ιδέα προωθεί την χρήση του πλαστικού χρήματος αλλά να είναι κάτι εφαρμόσιμο». Του καταλόγισε «απίστευτο ερασιτεχνισμό» και πρόσθεσε «σκέφτεται μια ιδέα, όπως πχ ο καλωδιωμένος τουρίστας, την πετάει για να πούμε “wow, τί έξυπνος που είναι” χωρίς να έχει ελέγξει την ευρωπαϊκή νομοθεσία».
Αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ δεν προεξόφλησε τη στήριξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά την ψηφοφορία στη Βουλή, ενώ δεν φάνηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την αντιπολίτευση που ασκεί η ΝΔ, καθώς σε ερώτηση που του απευθύνθηκε από το ραδιόφωνο του Alpha απάντησε «όχι ιδιαίτερα. Και στη Βουλή η συνολική παρουσία μπορεί να είναι πιο ουσιαστική. Η εικόνα της παράταξης (στη Βουλή) δεν με ικανοποιεί και αυτό πρέπει να απασχολήσει και την ηγεσία».Ο κ.Μητσοτάκης, εξέφρασε την άποψη ότι «όλη η προσπάθεια της ανασύστασης της ΝΔ και της αξιολόγησης του εκλογικού αποτελέσματος δεν έχει γίνει ακόμα ούτε έχουμε συζητήσει ακόμα με ειλικρίνεια τί έφταιξε».
Αναφορικά με την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και Ευρωπαϊων ετέρων ο ίδιος δήλωσε ότι:«Οποιαδήποτε συμφωνία είναι καλύτερη από την παράταση της αβεβαιότητας. Η συμφωνία έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί «χθες», κάθε μέρα που περνάει σημαίνει ότι αυτή (η συμφωνία) που θα έρθει θα είναι χειρότερη. Αυτό που πρέπει να ζυγίσουμε είναι την επιλογή αυτής της συμφωνίας και της μη συμφωνίας που σημαίνει καταστροφή». Eπίσης πρόσθεσε ότι: «ξέρουμε ότι έχει επιτευχθεί μια πρόοδος, τα χρονικά περιθώρια όμως είναι ασφυκτικά, η πίεση που ασκείται στην κυβέρνηση είναι αφόρητη. Η εσωτερική στάση πληρωμών δεν έχει επιπτώσεις μόνο στην πραγματική οικονομία, γι’ αυτό λέμε φέρτε μια οποιαδήποτε συμφωνία αλλά προσέξτε τις επιμέρους πτυχές της».
Tέλος, επανέλαβε την θέση του πως «θα μπορούσαμε να μιλάμε για το πώς θα πετύχουμε το ίδιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα με άλλα μέτρα. Μεταξύ άμεσων φόρων και περιορισμό σπάταλου κράτους, διαλέγω το δεύτερο».
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.