, Κυριακή
27 Νοεμβρίου 2022

Ο Βαρουφάκης ξαναχτυπά – Διεκδικεί την… πατρότητα του «κόφτη»

Varoufakis-660x300
Συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τις αποκαλύψεις που κάνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος σε συνέντευξή του δήλωσε πως ήταν εκείνος που πρότεινε την άνοιξη του 2015 στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τον «κόφτη» ως αντίβαρο στις πολιτικές λιτότητας.
Όπως διευκρίνισε μάλιστα ο πρώην ΥΠΟΙΚ: «Η τρόικα δεν ήθελε να διαπραγματευθεί μαζί μας. Το οικονομικό της μοντέλο είναι το λεγόμενο μοντέλο μηδενικής ελαστικότητας. Επομένως πρότεινα, αντί να μπαίνουμε σε μια αντιπαράθεση των οικονομετρικών μας μοντέλων, να έχουμε ελευθερία, και να εφαρμόσουμε έστω και πειραματικά τη μείωση των έμμεσων φόρων, τη μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων και αν σε 18 μήνες δεν έχουμε αποτελέσματα να συμφωνήσουμε σε έναν κόφτη, τον οποίο ήδη είχαν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι: «Αντίθετα, ο σημερινός “κόφτης” που αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή την Κυριακή έχει συνδυαστεί με τη λιτότητα και αναπόφευκτα θα ενεργοποιηθεί αφού το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει δίκιο όταν λέει πως οι στόχοι του προγράμματος για το πρωτογενές πλεόνασμα δεν μπορούν να επιτευχθούν».
Περισσότερα στο paraskhnio.gr