Ο Βενιζέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι… 50 αποχρώσεις του γκρι!

venizelos copy
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής για τη διαπραγμάτευση.
Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η κυβέρνηση: «Υποδύεται ότι διαπραγματεύεται», καθώς και ότι «διαπραγματεύεται εσωτερικά με την κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Η χώρα πρέπει να αποφύγει ιστορικές βλάβες».
Ο κ. Βενιζέλος μάλιστα σε κάποια αποστροφή του λόγου του και θέλοντας να δείξει ότι η κυβέρνηση έχει πολλές και διαφορετικές διαπραγματευτικές γραμμές, έκανε και μια αναφορά στο περίφημο βιβλίο, που έγινε και ταινία,«50 αποχρώσεις του γκρι».
«Θέλετε να σας θυμίσω πόσες αποχρώσεις του γκρι έχει η κυβέρνησή σας γύρω από το θέμα της διαπραγμάτευσης όλο αυτό το διάστημα;», αναρωτήθηκε και συνέχισε λέγοντας: «50 αποχρώσεις του γκρι μπορώ να μετρήσω».
Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε την κυβέρνηση να προσχωρήσει στην πολιτική τους, σημειώνοντας ότι δυο τινά υπάρχουν: είτε να ζητήσει η κυβέρνηση συγγνώμη από τον λαό, είτε να καταστραφεί η χώρα.
«Το θέμα δεν είναι να δικαιωθούμε εμείς, αλλά να μην καταστραφεί η χώρα», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση με το να λέει ότι δεν είναι βιώσιμο ουσιαστικά κάνει τρία πράγματα:

  • Απαγορεύει στο ΔΝΤ να καταβάλει τις δόσεις στη χώρα.
  • Μπλοκάρει την ΕΚΤ από το να συνεχίσει τη χρηματοδότηση των τραπεζών.
  • Μας απομακρύνει από την έξοδο στις αγορές.