, Τρίτη
31 Ιανουαρίου 2023

Ο Βενιζέλος για όλους και για όλα!

venizelos copy

Για κυνική και ωμή άσκηση εξουσίας από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τη Δευτέρα.
Μιλώντας στον Σκάι, απέδωσε το πρόβλημα στο ασφαλιστικό και την οικονομική πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι προσπαθούμε να φτάσουμε το Δεκέμβριο του 2018 εκεί που ήμασταν τον Δεκέμβριο του 2014.
Επίσης, χαρακτήρισε λάθος τη δήλωση της Φώφης Γεννηματά ότι χωρίζει άβυσσος το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ, σημειώνοντας ότι πρέπει να συνεργαστούν όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις για να σώσουν τη χώρα.
«Αβυσσος δεν μας χωρίζει ούτε από τον κ. Τσίπρα. Μόνο από τη Χρυσή Αυγή» τόνισε.
Σε ό,τι αφορά την προσπάθεια για νέα κεντροαριστερή παράταξη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια να μπει και το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων, ενώ σε ό,τι αφορά τον Γ.Παπανδρέου παρατήρησε ότι δεν πρέπει να γίνει ένα συνέδριο που θα μείνουν έξω αυτοί που θα πρέπει να είναι εκεί και να έλθει μόνο ο κ. Παπανδρέου.
Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μιας νέας παράταξης με διάλυση των συστατικών κομμάτων.
Σε ό,τι αφορά τον ίδιο, υπογράμμισε πως θα είναι πάντα παρών για τη χώρα.
Αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες, σημείωσε ότι η κυβέρνηση υπόσχεται άδειες σε νέους υποψηφίους και όταν θα ανέβουν οι καινούργιοι στο δέντρο, τότε θα φανούν τα οπίσθια τους και θα γελάει ο κάθε πικραμένος. Οι παλιοί είναι γνωστοί και τους ξέρουμε, πρόσθεσε.
Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό παρατήρησε ότι ο κίνδυνος να φύγουμε από την Σένγκεν είναι ορατός και προειδοποίησε ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, η Ελλάδα θα μπει στη δεύτερη ταχύτητα της Ευρώπης.