21:01, Πέμπτη
26 Μαΐου 2022

Ο υπουργός που υπερασπίστηκε τη Ζωή!

katrougkalos
Τη στήριξή του στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση και την απόφασή της για ονομαστική ψηφοφορία, έπειτα από αίτημα της ΧΑ, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος.
«Η κ. Κωνσταντοπούλου βρίσκεται στο στόχαστρο μιας άδικης κριτικής επί ενός θέματος που και εγώ στο παρελθόν είχα τοποθετηθεί» δήλωσε στον ANT1, σημειώνοντας:
«Η κ. Κωνσταντοπούλου δεν είναι υπέρ της Χρυσής Αυγής, λέει κατά τη γνώμη μου κάτι το αυτονόητο. Δεν μπορεί ο εισαγγελέας να προσδιορίζει έμμεσα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας».
«Είναι θέμα του ΣΥΡΙΖΑ να το λύσει και δεν θα ξανασχοληθούμε εμείς με αυτό» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου, αναφερόμενος στο ίδιο θέμα. Πρόσθεσε, πάντως, ότι από την Τετάρτη, μετά το περιστατικό στη Βουλή, η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσιάζει διαφορετική και πιο θετική συμπεριφορά, «προφανώς διότι έγινε κάποια συζήτηση».
Αποστάσεις από τη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη για τη Χρυσή Αυγή κράτησε η βουλευτής του κόμματος Ραχήλ Μακρή.
«Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είναι εκπρόσωπος του προέδρου και δεν εκπροσωπεί εμένα. Ο βουλευτής εκφράζει τον εαυτό του» δήλωσε η κ. Μακρή στο Mega, επισημαίνοντας ότι ο κ. Φίλης έκανε «φραστικό λάθος» όταν δήλωσε πως εκφράζει όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα.