, Δευτέρα
30 Ιανουαρίου 2023

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Δεν μπορούμε πάμε σε συγκυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη ή τον κ. Τσίπρα

Στο θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών και τη θέση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στο ρ/σ REAL FM.

«Ο ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας συμφωνούν ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, να είναι και πρωθυπουργός. Μπορεί ο κ. Τσίπρας να υποστηρίξει τον κ. Μητσοτάκη για πρωθυπουργό αν θέλει», τόνισε και διατύπωσε τη θέση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής:

«Εμείς σεβόμαστε την ψήφο του κόσμου. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει περιθώριο να πάμε σε εκλογές δεύτερη Κυριακή. Κανείς δε θα πάρει την ευθύνη να οδηγεί τη χώρα συνέχεια σε εκλογές. Η πρότασή μας είναι, εκλογές με σεβασμό σε ό,τι βγάλει η κάλπη από την πρώτη Κυριακή», ανέφερε ο κ. Κωνσταντινόπουλος και την εξήγησε πιο αναλυτικά: «Εμείς θα θέσουμε τις προϋποθέσεις μας, οι οποίες όπως έχει πει ο Ν. Ανδρουλάκης θα είναι αφενός να εφαρμοστεί το σοσιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα το οποίο είναι προς όφελος των πολιτών και αφετέρου να μην πάμε σε συγκυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα. Εμείς λέμε για προγραμματική σύγκλιση η οποία θα είναι προς όφελος των πολιτών μόνο εάν υιοθετηθεί και εφαρμόζεται το πρόγραμμά μας. Παράδειγμα, θα αποδεχτούν τα δύο κόμματα να φτιάξουμε νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας και να μη δίνονται τα δάνεια στα funds; Θα αποδεχτούν τις προτάσεις μας για την κοινωνική πολιτική;».

Σχετικά με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων ο αντιπρόεδρος της Βουλής και στενός συνομιλητής του Νίκου Ανδρουλάκη σημείωσε πως φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις, ότι ο λαός θα επιλέξει ως πρώτο κόμμα τη ΝΔ. «Εγώ λέω ότι μπορεί να αποφασίσει να βγάλει πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ. Το μόνο κόμμα που μπορεί να κερδίσει, και γι αυτό καλούμε τους προοδευτικούς ψηφοφόρους να σταματήσουν να ψηφίζουν πλέον αυτό το άγονο δίπολο, είναι το ΠΑΣΟΚ. Από το 4% έχουμε φτάσει πλέον στο 11,5% σύμφωνα με τη χθεσινή δημοσκόπηση.

Έλεγαν κάποτε ότι το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε τη χώρα. Σήμερα όλοι θέλουν να κυβερνήσουν με το ΠΑΣΟΚ. Αφού όλοι θέλουν εμάς, ας ψηφίσουν απευθείας ΠΑΣΟΚ», υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.