Οι 1.095 προσλήψεις που δεν έγιναν ποτέ
Από την προηγούμενη κυβέρνηση είχαν εγκριθεί στο προυπολογισμό του 2014 1.095 θέσεις εργασίας για την κάλυψη των αναγκών του ΕΟΠΥΥ αλλά ποτέ δεν έγιναν σύμφωνα με τον Υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1.
«Εκκρίθηκαν 1095 θέσεις για τον ΕΟΠΥΥ, για τον προϋπολογισμό του 2014 και δεν προκηρύχθηκαν ποτέ από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας» υπογραμμίζει ο υπουργός.
Στο χρονικό διάστημα του 2014 για περίπου μισό χρόνο υπουργός υγείας ήταν ο κ. Γεωργιάδης και αναφέρει τα εξής ο κ. Κουρουμπλής «Ενδεχομένως να απαντήσει ο κ. Γεωργιάδης ότι λίγο αργότερα θα έκανε τις προσλήψεις και δεν πρόλαβε. Όμως είναι γεγονός ότι τα χρήματα, το κονδύλι εγκρίθηκε από τον προϋπολογισμό του 2014 και οι θέσεις εργασίας δεν προκηρύχθηκαν ποτέ».
Από την άλλη πλευρά ο κ. Γεωργιάδης απαντάει τα εξής: “Επι ημερών μου έγιναν οι πρώτες προσλήψεις και επί ημερών μου τον Μάιο του 2014, εγκρίθηκαν οι επόμενες 1095 θέσεις. Δεν πρόλαβα να προχωρήσω. Γνωρίζω ότι ο Μάκης Βορίδης προχώρησε την διαδικασία, όμως γραφειοκρατικά ενδεχομένως να μην ολοκληρώθηκε”.