12:51, Δευτέρα
26 Σεπτεμβρίου 2022

"Οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες, έχουν βαρύτατες ευθύνες"

kouroumplis_logo
Οι άνθρωποι που ήταν παρόντες στο επεισόδιο με τον Κουμουτσάκο από πλευράς της αστυνομίας, που όφειλαν να παρέμβουν και δεν παρενέβησαν, έχουν απόλυτη ευθύνη γιατί άσκησαν πλημμελώς τα καθήκοντά τους, τόνισε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ο κ.Κουρουμπλής, που είναι ο πολιτικός προϊστάμενος και της ΕΛΑΣ, καθώς σε αυτόν υπάγεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας, επέμειναν πως οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες στον ξυλοδαρμό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, έχουν βαρύτατες ευθύνες που πρέπει αναζητηθούν και να αποδοθούν.
«Μου περιγράφουν ότι υπήρχαν αστυνομικοί που έβλεπαν να δέρνουν έναν άνθρωπο και αδιαφόρησαν. Αν μέσα στην αστυνομία υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν να δέρνουν έναν οποιοδήποτε άνθρωπο και δεν παρεμβαίνουν, πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες. Περιμένω την έρευνα και η ηγεσία θα είναι πολύ αυστηρή» επανέλαβε ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας στο Mega.
Θα μάθει ο καθένας να ασκεί με ευσυνείδητο τρόπο τα καθήκοντά του, τόνισε και συνέχισε: «Δεν θέλω να προδικάσω, αλλά επειδή έχω εμπειρία, όλοι ξέρουμε ότι διαχρονικά υπήρχαν στεγανά σε αυτούς τους χώρους και πρέπει να σπάσουν».
Όσον αφορά την έρευνα για το περιστατικό και τις συλλήψεις των ενόχων ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε πως έχουν ταυτοποιηθεί πολλοί από τους δράστες και πως σύντομα η έρευνα θα φέρει αποτελέσματα. «Εγώ είμαι πολύ αυστηρός στο ζήτημα της συμπεριφοράς των αστυνομικών όμως», τόνισε για ακόμα μια φορά. «Η Δημοκρατία δεν ορίζεται όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας, τα αστυνομικά όργανα έχουν ορκιστεί να υπηρετούν την Δημοκρατία», κατέληξε.
Όσον αφορά στο πώς ξεκίνησε το όλο θέμα, ο κ. Κουρουμπλής υπερασπίστηκε το δικαίωμα του Νίκου Φίλη να έχει διαφορετική άποψη και να την εκφράζει, αλλά εκτίμησε ότι «μπορούσε να το αποφύγει, να απαντήσει διαφορετικά».
Από τη στιγμή που είμαστε ανεκτικοί στην Χρυσή Αυγή, γιατί δεν είμαστε στο Φίλη, αναρωτήθηκε ακόμα ο υπουργός.
Πηγή:protothema.gr