14:51, Δευτέρα
03 Οκτωβρίου 2022

Οι επιτυχίες μας αφετηρία για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα που παραμένουν

Αδιαμφισβήτητο είναι το γεγονός της, σε όλα τα επίπεδα, τεράστιας προόδου της χώρας τα τρία τελευταία χρόνια. Τη σύνοψη αυτής της προόδου ο πρωθυπουργός την παρουσίασε από το βήμα της ΔΕΘ. Δεν αρκέστηκε όμως στις επιτυχίες, καθώς δήλωσε με έμφαση ότι ο απολογισμός αυτός δεν προσφέρεται για κομπασμό, αλλά αποτελεί την αφετηρία για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα που παραμένουν και φρενάρουν την «εκτόξευση» της χώρας.

Οι μισθοί στη χώρα μας απέχουν από το να είναι ικανοποιητικοί, είναι ακόμη χαμηλοί. Η γραφειοκρατία εξακολουθεί να υπάρχει σε κρίσιμους τομείς. Οι ταχύτητες της απονομής της Δικαιοσύνης δεν έχουν ακόμη συγχρονιστεί με τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας. Δεν επιτρέπεται, για παράδειγμα, την ώρα που ο πολίτης εξυπηρετείται ηλεκτρονικά, όταν χρειαστεί να εμφανιστεί στο γκισέ, να υπάρχουν ακόμα σήμερα λίγοι υπάλληλοι που τον ταλαιπωρούν. Δεν επιτρέπεται οι δήμοι, ενώ χρηματοδοτούνται, να μη βρίσκουν τρόπους συχνά να υλοποιούν τα έργα.

Είναι, θα λέγαμε, παράλογο να έχουμε πληθώρα πτυχιούχων και να μας λείπουν οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες, αλλά και ανειδίκευτο προσωπικό. Δεν αρκεί ο ανάπηρος συμπολίτης μας να παίρνει χωρίς ταλαιπωρία τα επιδόματά του, να μη χρειάζεται να πηγαίνει και να ξαναπηγαίνει στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και να έχει τον προσωπικό του βοηθό, πρέπει να έχει και εργασία και βέβαια να μπορεί να κυκλοφορεί απρόσκοπτα.

Για να μη φεύγουν οι επιστήμονες στο εξωτερικό πρέπει να έχουν καλό μισθό και σωστές συνθήκες εργασίας. Και για να είναι παραγωγικός ο υπάλληλος, πρέπει και να τον επιβραβεύει ο εργοδότης του.

Για όλα τα παραπάνω αλλά και για πολλά άλλα ακόμα επιμένουμε να βλέπουμε την κυβερνητική μας πορεία ως μια διαρκή μάχη για τη συνολική πρόοδο της χώρας. Γιατί μια κυβέρνηση οφείλει να κάνει διαρκή αντιπολίτευση στα προβλήματα, να μη συνθηκολογεί ποτέ με τις αστοχίες της και να διδάσκεται από τα λάθη της. Και βέβαια να μην επαναπαύεται από τα λάθη των αντιπάλων της. Αυτή τη μάχη σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να τη δίνουμε και μετά τη νέα ισχυρή εντολή των πολιτών στην εκλογική αναμέτρηση του 2023. Μια εντολή που θα επιτρέψει σε αυτούς που κράτησαν όρθιο τον τόπο εν μέσω τόσων προκλήσεων να ολοκληρώσουν την ανάταξη της πατρίδας μας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL