17:14, Τρίτη
16 Αυγούστου 2022

Οι κατηγορούμενοι της Χρυσής Αυγής μπλοκάρουν την ανάκριση

xrysi-avgi-korinthos-stratos-660_4
Με αλλεπάλληλα αιτήματα οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μπλοκάρουν το πέρας της ανάκρισης. Ως εκ τούτου, αν και αυτή έχει ολοκληρωθεί, οι ανακρίτριες δεν μπορούν να κηρύξουν το πέρας της και να στείλουν τη δικογραφία στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο και θα αποφανθεί για το πόσοι και ποιοι από τους εμπλεκόμενους θα παραπεμφθούν σε δίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έως τώρα εκκρεμούν προσφυγές περίπου 10 κατηγορουμένων στις κ.κ Κλάπα και Δημητροπούλου, για αποφυλακίσεις ή αντικατάσταση περιοριστικών όρων. Αυτό που σημειώνεται από νομικούς κύκλους είναι ότι οι κατηγορούμενοι «πατώντας» σε κενό του νόμου που δεν βάζει «φρένο», έχουν τη δυνατότητα να καταθέτουν, δίχως περιορισμό, προσφυγές, ακόμα κι αν ανάλογο αίτημά τους ήδη έχει απορριφθεί.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, για να καλέσουν οι ανακρίτριες τους δικηγόρους να υπογράψουν το πέρας της ανάκρισης θα πρέπει να έχουν κριθεί όλες οι προσφυγές και να μην κατατεθούν άλλες.

Υπενθυμίζεται ότι 30 κατηγορούμενοι είναι προσωρινά κρατούμενοι, με τα πρώτα 12μηνα να συμπληρώνονται στα τέλη Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου. Σε μια υπόθεση που οι κατηγορούμενοι φτάνουν στους 80, ο κίνδυνος να μην έχει ολοκληρωθεί η δίκη πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 18μηνα είναι πλέον ορατός.