, Τετάρτη
30 Νοεμβρίου 2022

«Οι ΜΚΟ έχουν πάρει 100 εκατ. ευρώ- Θα πρέπει να κάνουμε έλεγχο για το τι γίνεται»

mouzalas-vouli
Μέσα Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της μετεγκατάστασης των προσφύγων και των μεταναστών (σ.σ. σε οργανωμένα κέντρα) και «αφού πάρει μορφή το χάος θα δούμε ποιοι δικαιούνται να φύγουν και να μείνουν» ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη.
Παράλληλα κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς το ΚΕΕΡΦΑ ότι συνδέεται με την επικοινωνιακή αναστάτωση που δημιουργείται στα κέντρα φιλοξενίας των μεταναστών και ανέφερε το παράδειγμα του Ελληνικού. «Βγαίνει μία ανακοίνωση από το ΚΕΕΡΦΑ ότι στο Ελληνικό, όπου φιλοξενούνται 3.000 άνθρωποι, είναι 1.000 σε απεργία πείνας και υπάρχει επιδημία γαστρεντερίτιδας. Έτρεξα να δω τι ακριβώς συμβαίνει – γιατρός είμαι. Υπήρχαν 30 κρούσματα γαστρεντερίτιδας στους 3.500 πρόσφυγες και κανείς δεν κάνει απεργία πείνας. Φώναξα τους δημοσιογράφους και τους ενημέρωσα, όμως την ίδια ώρα διεθνή ΜΜΕ έγραφαν για επιδημίες στην Ελλάδα και απεργία πείνας. Να είμαστε προσεκτικοί στην αξιολόγηση των θεμάτων» είπε χαρακτηριστικά.
Κυκλοφορούν εκεί «περίεργοι άνθρωποι» επεσήμανε ο Χρ. Κατσώτης και εκτίμησε ότι «οι ΜΚΟ δημιουργούν κατάσταση μέσα στους πρόσφυγες, τους δημιουργούν την εντύπωση ότι την επόμενη ημέρα θα φύγουν και προκύπτουν εντάσεις».
Ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι γίνεται έλεγχος στις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται για τη διαχείριση του προσφυγικού. «Θα δώσουμε στις ΜΚΟ ρόλο. Τα λεφτά που πήραν για την χώρα μας θα πρέπει να αξιοποιηθούν σωστά. Έχουν πάρει 100 εκατ. ευρώ περίπου. Θα πρέπει κάνουμε έλεγχο, για το τι γίνεται, αν γίνεται πάρτι με αυτά τα λεφτά ή πάνε για εκεί που προορίζονται» σημείωσε.