, Κυριακή
05 Φεβρουαρίου 2023

Οι συγκρούσεις… κορυφής του Δεκεμβρίου

Μέσα από την επιτάχυνση των ρυθμών παραγωγής του κυβερνητικού έργου αλλά και της συνεπούς προβολής των έως τώρα κυβερνητικών πεπραγμένων στοχεύει το Μέγαρο Μαξίμου να ανακτήσει την πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων και να ακυρώσει τον αντιπερισπασμό που επιχειρεί η αντιπολίτευση -και δη η μείζονα- μέσω του σοβαρού κατά τα άλλα ζητήματος των παρακολουθήσεων.

Του ΣΠΥΡΟΥ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΥ

Η… πρόβα της Πάτρας στέφθηκε από επιτυχία και το μοντέλο της Αχαΐας θα εφαρμοστεί και στις υπόλοιπες εξορμήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιφέρεια, με τους επόμενους σταθμούς των πρωθυπουργικών περιοδειών να είναι η Πελοπόννησος και η Θεσσαλία, πιθανότατα πριν από τα Χριστούγεννα.

Στην κυβέρνηση ποντάρουν στο θετικό αφήγημα, τον «βομβαρδισμό», όπως λένε, της κοινής γνώμης με τα επιτεύγματα της «γαλάζιας» διακυβέρνησης τα τελευταία 3,5 χρόνια σε πλήρη αντιδιαστολή με την καθήλωση, ου μην και την υστέρηση που διαπιστώθηκε όχι μόνο στην οικονομία την περίοδο 2015-2019 επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Από την άλλη πάντως είναι ειλημμένη η απόφαση στο κυβερνητικό επιτελείο να μην αφήνονται αναπάντητες η λάσπη, οι αστήρικτες αιτιάσεις και εντέλει τα ψέματα που επιστρατεύει καθημερινά ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να βρει πολιτική διέξοδο.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η χθεσινή επιχείρηση «αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας» από τον πρωθυπουργό, ο οποίος απευθυνόμενος σε έναν ανώτερο Ευρωπαίο αξιωματούχο, τον Έλληνα αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά αποδόμησε το αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα περί δήθεν αναθεώρησης των δεδομένων γύρω από το Ταμείο Ανάκαμψης. «Κουβέντες του αέρα περί επαναδιαπραγμάτευσης του Ταμείου Ανάκαμψης με έναν νόμο και ένα άρθρο καλό είναι να μην ακούγονται, γιατί ακόμη μια φορά παραπλανούν την ελληνική κοινή γνώμη και δημιουργούν προσδοκίες που είναι παντελώς ανυπόστατες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν με νόημα ότι το 2022 δεν είναι ούτε 2012 ούτε 2015 και η έξαλλη και παντελώς αβάσιμη ρητορική δεν βρίσκει πλέον πρόσφορο έδαφος. «Ο κ. Μητσοτάκης βαδίζει στον δρόμο της δημιουργίας και ο κ. Τσίπρας σε αυτόν της διάλυσης», ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL