, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Όλα τα ρουσφέτια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

H πολιτική υποκρισία που διακατέχει τον ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά κάθε προηγούμενο, αφού η Κουμουνδούρου πάνω σε 57 συνανθρώπους μας που πέθαναν στα Τέμπη βρήκε την ευκαιρία να ξεκινήσει τη σπέκουλα περί ρουσφετιών. Παρ’ όλα αυτά, η Σοφία Βούλτεψη, υφυπουργός Μετανάστευσης, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει όλα τα ρουσφέτια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα οποία φανερώνουν μια σουρεαλιστική κατάσταση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που μαζί με τους ΑΝΕΛ διόρισε το 2017 στη ΡΑΣ δύο πρόσωπα άσχετα με το αντικείμενο, τάχα σοκάρεται από το κατόπιν τραγωδίας πόρισμά τους. Στην πραγματικότητα, η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε η επιτομή του νεποτισμού, της κομματοκρατίας και της ευνοιοκρατίας», αναφέρει η κυρία Βούλτεψη. Το σημαντικό λοιπόν είναι πως όταν η πρώτη φορά Αριστερά βρέθηκε στην εξουσία, αξιοποίησε με μεγάλη προκλητικότητα και την τελευταία ρανίδα του πελατειακού κράτους. Τα περιστατικά είναι πολλά και έχουν όλα ονοματεπώνυμο. Θα τα παραθέσουμε ωστόσο χωρίς να αναφερθούμε στα πρόσωπα. Πρόκειται όμως για την απόδειξη του τέλους της «αριστερής ακεραιότητας και αθωότητας». Σε άρθρο της στο liberal.gr η κυρία Βούλτεψη αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στις διοικήσεις των νοσοκομείων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μοιράστηκαν τις θέσεις: Όπου διοικητής διοριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποδιοικητής οριζόταν από τους ΑΝΕΛ! Και το αντίστροφο. Μάλιστα, για να φέρουν σε πέρας το έργο τους, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι προχώρησαν σε καρατόμηση με συνοπτικές διαδικασίες και εν μια νυκτί εξήντα διοικητών και υποδιοικητών. Με τα νοσοκομεία να μένουν ακέφαλα έως ότου ολοκληρωθούν οι “συνεντεύξεις αξιολόγησης”, η διάρκεια των οποίων δεν ξεπέρασε τα 5 με 7 λεπτά! Στο τέλος αποκαλύφθηκε πως τουλάχιστον ένας στους τρεις προερχόταν από τα κομματικά όργανα και τις γραμματείες των δύο κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ), το 30% είχε μεταπτυχιακό από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο -την ώρα που στην επιτροπή επιλογής μέλος ήταν ο καθηγητής τους-, άλλοι ήταν προσωπικοί φίλοι τοπικών βουλευτών και άλλοι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια των εθνικών, των αυτοδιοικητικών ή των συνδικαλιστικών εκλογών των δύο κυβερνητικών εταίρων».

Προσλήψεις συζύγων, συγγενών και φίλων

Η βουλευτής και υφυπουργός της ΝΔ έγινε ακόμη πιο αποκαλυπτική:

* Σε μια περίπτωση, η ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε ότι διοικητής μεγάλου νοσοκομείου είχε τέσσερα πλαστά πτυχία, παραμένοντας στη θέση του για πάνω από δύο χρόνια!

* Σε μια άλλη περίπτωση, το ίδιο πρόσωπο βρέθηκε να διοικεί συγχρόνως δύο νοσοκομεία που απέχουν μεταξύ τους… 16 χιλιόμετρα!

* Το ίδιο έγινε και σε όλες τις υψηλόβαθμες θέσεις προέδρων και γενικών γραμματέων, διοικητών και υποδιοικητών οργανισμών και δημόσιων επιχειρήσεων, καθώς και σε εκείνες προέδρων των ΥΠΕ: Όλοι τους πολιτευτές, καθώς και υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Το μενού των ρουσφετιών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ περιελάμβανε συζύγους, μνηστήρες και συγγενείς:

«Διευθυντές υπουργικών και βουλευτικών γραφείων τοποθετήθηκαν σε επίλεκτες θέσεις του κρατικού μηχανισμού και σε θέσεις επικεφαλής μεγάλων δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. Αδελφοί, ανιψιοί και λοιποί συγγενείς βρέθηκαν γενικοί γραμματείς και σύμβουλοι σε υπουργεία. Σύζυγοι και σύντροφοι υπουργών και αυτοδιοικητικών αρχόντων τοποθετήθηκαν σε προεδρικές θέσεις μεγάλων ΔΕΚΟ και σε γενικές γραμματείες υπουργείων. Σύζυγοι, σύντροφοι, θυγατέρες, ανιψιοί υπουργών και στελεχών προσελήφθησαν σε άλλα υπουργικά γραφεία, ενώ θέσεις βρίσκονταν και για… μνηστήρες υπουργικών θυγατέρων! Έγιναν αποσπάσεις, κομματικές εκκαθαρίσεις σε διάφορους οργανισμούς, κομματικές επιλογές των περιφερειακών διευθυντών Εκπαίδευσης (χωρίς καν να έχουν δημοσιοποιηθεί τα βιογραφικά τους), αλλαγές στον τρόπο επιλογής των διευθυντών σχολείων και διευθυντών εκπαίδευσης – και μάλιστα δύο φορές για να είναι βέβαιο ότι θα τοποθετηθούν ημέτεροι», γράφει η κυρία Βούλτεψη και αναφέρει και συγκεκριμένες υποθέσεις:

* Επιστημονικός συνεργάτης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των Επιτροπών Προγράμματος και Μελετών και Τεκμηρίωσης τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης.

* Μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και υπεύθυνος του Θεματικού Τομέα Συνδυασμένων Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος μεγάλου οργανισμού.

* Επιστημονικός συνεργάτης βουλευτού τοποθετήθηκε σε θέση ευθύνης σε σημαντικό οργανισμό εποπτευόμενο από το ΥΠΑΠΕΝ.

Στο θέμα αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του παρέμβαση και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο οποίος σημείωσε: «Στη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων είδατε ποιους τοποθετήσατε;». «Θέλετε να θυμηθούμε;», είπε ο υπουργός Εσωτερικών απευθυνόμενος στον κ. Τσακαλώτο. «Έχετε τοποθετήσει κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που μάλιστα έφερναν συστατικές επιστολές από τη σύζυγο του κ. Καμμένου», υπογράμμισε…

«Χρησιμοποιούσαν… copy paste βιογραφικά»

Η κυρία Βούλτεψη έκανε και άλλες αποκαλύψεις για φωτογραφικές προκηρύξεις από τα… βιογραφικά! «Σε δύο υπουργεία για τις θέσεις των γενικών γραμματέων επελέγησαν πρόσωπα των οποίων τα βιογραφικά “φωτογραφήθηκαν”… copy paste στις αντίστοιχες προκηρύξεις. «Παράδειγμα: Η προκήρυξη ανέφερε εμπειρία σε διοίκηση οργανισμών στους τομείς της περιβαλλοντικής διαχείρισης ή/και ελέγχου της ποιότητας του περιβάλλοντος. Και στο επίσημο βιογραφικό αναφερόταν ακριβώς… “εμπειρία στη διοίκηση οργανισμών στους τομείς της περιβαλλοντικής διαχείρισης και ελέγχου ποιότητας του περιβάλλοντος”! Μέγα θέμα και την παρέμβαση των Βρυξελλών είχε προκαλέσει τον Σεπτέμβριο του 2016 η επιλογή των προσώπων που θα στελέχωναν το πενταμελές Εποπτικό Συμβούλιο του Υπερταμείου. Οι δανειστές ανακάλυψαν πως τα προτεινόμενα πρόσωπα είχαν στενούς κομματικούς ή οικογενειακούς δεσμούς με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Παραθέτει μάλιστα μια σειρά κρατικών θέσεων:

«Σε ΟΑΕΔ, ΝΑΤ, ΕΑΣ, ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΡΓΟΣΕ, ΟΛΠ, ΟΑΕΕ, ΕΑΒ, ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ, ΔΕΠΕΝΕ, ΟΣΕ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ τοποθετήθηκαν πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ, υποψήφιοι ευρωβουλευτές, δήμαρχοι και δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, συνδικαλιστές, συνεργάτες υπουργών. Από τα έξι μέλη του ΔΣ της ΔΕΗ που διορίζει το Δημόσιο, τα τέσσερα ήταν πρώην συνδικαλιστές, ενώ όλοι ήταν στελέχη ή πρόσκειντο στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια περίπτωση, ο σύζυγος διορίστηκε γενικός γραμματέας σε υπουργείο και η σύζυγος ειδική συνεργάτρια του υπουργού. Σε μια άλλη περίπτωση σύντροφος υπουργού βρέθηκε να διοικεί μεγάλο δημόσιο οργανισμό. Σε μια περίπτωση σύζυγος βουλευτού διορίστηκε στη θέση διευθύνοντος συμβούλου ανύπαρκτου οργανισμού!».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.