, Κυριακή
26 Μαρτίου 2023

Όλγα Κεφαλογιάννη: Χρονιά επενδύσεων για τον τουρισμό το 2015

olga-kefalogianni-2

«Το 2015 είναι μια κρίσιμη χρονιά και καμία επιτυχία δεν πρέπει να πάει χαμένη» τόνισε σε δήλωσή της η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ειδικότερα, η υπουργός, μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του ΣΕΤΕ ( Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) και αφού στάθηκε στην συνεισφορά του συνδέσμου στα τουριστικά δρώμενα της χώρας, υπογράμμισε ότι το 2015 θα είναι μία ιδιαίτερα καλή χρονιά, όχι μόνο όσον αφορά τις αφίξεις και τα έσοδα αλλά και τις επενδύσεις. Επίσης τόνισε πως οι κινήσεις του υπουργείου για την προσέλκυση επενδύσεων αποδίδουν καρπούς και υπάρχουν πολύ θετικά μηνύματα για την Ελλάδα.

Η υπουργός θέλοντας να απαντήσει σε αυτούς που λένε ότι η φετινή πορεία του ελληνικού τουρισμού είναι συγκυριακή, υπογράμμισε ότι τίποτα δεν έγινε τυχαία, αντίθετα υπήρχε όραμα, σχέδιο και πολιτική βούληση. Εστιάζοντας στις δράσεις του ΥΠΟΤ η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο ΕΟΤ εξελίσσεται σε έναν δυναμικό οργανισμό με διεθνή παρουσία και η πρόσφατη συνεργασία του με τη Samsung το επιβεβαιώνει.

Δίνοντας το στίγμα των δράσεων για το 2015 η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι, στόχος είναι η αύξηση του τουριστικού πλεονάσματος στην ελληνική οικονομία αλλά και η κατανομή του τουριστικού ρεύματος σε όλους τους μήνες του έτους. Η ατζέντα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει νέα πολιτική στην κρουαζιέρα αλλά και πρωτοβουλίες για να γίνει η Αθήνα πρωτεύουσα του ελληνικού τουρισμού.

Το 13ο συνέδριο του ΣΕΤΕ με θέμα «Τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας: Επενδύσεις και Ανάπτυξη» εστιάζει στη μεγάλη πρόκληση του ελληνικού τουρισμού να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο σε δώδεκα μήνες τον χρόνο, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν σήμερα και ολοκληρώνονται αύριο με την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.