, Κυριακή
05 Φεβρουαρίου 2023

Ολοκληρώθηκε η τελετή ορκομωσίας στην Αθήνα

8FF5E307EF7194025B7ADA754C6AABAB
Υπό τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας το απόγευμα στο Γκάζι. Μεταξύ των δημοτικών συμβούλων που ορκίστηκαν ήταν ο προφυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος έφτασε στο χώρο, συνοδεία αστυνομικών, καθώς και η κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Παράλληλα εξελίχτηκαν οι δύο συγκεντρώσεις, των αντιφασιστικών οργανώσεων στην Ιερά Οδό, και των χρυσαυγιτών επί της Πειραιώς.
Ένταση δημιουργήθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, καθώς ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος προσπάθησε να μπει στο χώρο, που θα γινόταν η ορκωμοσία, χωρίς πρόσκληση και του απαγορεύτηκε η είσοδος.
Από τις 2 το μεσημέρι είχε κλείσει ο χώρος όπου θα γίνει η τελετή ορκωμοσίας και πρόσβαση είχαν μόνο όσοι βρίσκονταν στη λίστα προσκεκλημένων του δήμου Αθηναίων.
Μετά τις 4 το απόγευμα έφτασε στο χώρο, συνοδεία αστυνομικών του τμήματος μεταγωγών, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος προέβη και σε προκλητική δήλωση: «Θέλαμε να τους βάλουμε πρώτοι φυλακή αλλά μας πρόλαβαν εκείνοι».
Ο Κασιδιάρης είχε λάβει ολιγόωρη άδεια εξόδου από τη φυλακή για να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας.  Είχε παραχωρηθεί, μάλιστα, ένα γραφείο για την προσωρινή παραμονή του μέχρι να γίνει η ορκωμοσία.
Υπενθυμίζεται ότι σε εκρηκτικό κλίμα έγιναν οι τελετές ορκωμοσίας στον δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
 
Σακελλαρίδης: Αγώνας ενάντια στο φασισμό
Με αφορμή την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Αθηναίων, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» δήλωσε:
«Ο ουσιαστικός όρκος που δίνουν σήμερα οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης είναι ο ίδιος που περιλαμβάνεται στο “συμβόλαιο” που σύναψαν με τους πολίτες της Αθήνας, τόσο κατά την προεκλογική περίοδο, όσο και στην καθημερινή παρουσία και παρέμβαση της δημοτικής μας παράταξης τα προηγούμενα 8 χρόνια στην πόλη. Δηλαδή:
Αγώνας για μια Αθήνα της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας. Αγώνας ενάντια στην πολιτική του Μνημονίου που καταδικάζει τους συνανθρώπους μας στην ανεργία, την ανασφάλεια και το περιθώριο. Αγώνας ενάντια στα μικρά και τα μεγάλα συμφέροντα που λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον με την ανοχή της δημοτικής αρχής. Αγώνας διαρκής, ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό”