, Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

search icon search icon

Π. Κόκκαλης: Τη Συμφωνία των Πρεσπών την έφερε ο Αλέξης Τσίπρας και πρέπει να του αναγνωρίζεται

«Την προκλητική στάση της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκακατά την τελετή ορκωμοσίας της», καταγγέλλει με δήλωσή του ο Πέτρος Κόκκαλης, τονίζοντας ότι «δικαιώνει με τον πιο απόλυτο τρόπο τις επιλογές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής».

Τη Συμφωνία των Πρεσπών την έφερε ο Αλέξης Τσίπρας και πρέπει να του αναγνωρίζεται, υπογραμμίζει ο γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και ευρωβουλευτής των Πρασίνων, ο οποίος κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για πολιτική υποκρισία, καθώς δεν επικύρωσε τα πρωτόκολλα εφαρμογής επί 5 χρόνια, γεγονός που λειτούργησε «ως κηροζίνη του εθνικισμού στη γείτονα».

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, γίνεται κατανοητό το ότι να υπερασπίζεσαι το εθνικό συμφέρον απαιτεί τόλμη και αυτοθυσία. Η πολιτική υποκρισία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να μην εξασφαλίσει την επικύρωση των πρωτοκόλλων εφαρμογής επί 5 χρόνια ήταν η κηροζίνη του εθνικισμού στη γείτονα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κόκκαλης εξαίρει τη συμβολή του Αλέξη Τσίπρα στη σύναψη της Συμφωνίας των Πρεσπών και επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχνά να τον μνημονεύσει.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι τομή στον ιστορικό χρόνο και έχει ονοματεπώνυμο. Να είμαστε, λοιπόν, ξεκάθαροι: Τη Συμφωνία των Πρεσπών την έφερε ο Αλέξης Τσίπρας και είναι συνταρακτικό να ξεχνά να τον μνημονεύσει η ανακοίνωση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποτε στις Πρέσπες, όπως και στη Μακρόνησο, δεν διχάστηκε η Ελλάδα. Δόθηκαν αγώνες για την κοινωνική δικαιοσύνη και χύθηκε αίμα νέων ανθρώπων. Η ιστορία έχει καταγράψει στάσεις, απόψεις και μικροπολιτικές τακτικές», σημειώνεται στο ίδιο κείμενο.

Καταλήγοντας, ο Πέτρος Κόκκαλης υπογραμμίζει ότι «η Ευρωπαϊκή Πράσινη οικογένεια αγωνίζεται για την ολοκλήρωση της ενταξιακής πορείας των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.