12:24, Δευτέρα
26 Σεπτεμβρίου 2022

Π. Κοκκόρης: Καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση

kokkoris_synantisiΌλα τα οικονομικά, πολιτικά και φορολογικά ζητήματα τέθηκαν επί τάπητος κατά την συνάντηση του υποψήφιου βουλευτή ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκη, τ. Γ.Γ. Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτη Κοκκόρη, με την ηγεσία και μέλη του Τ.Ε.Ε Θεσσαλονίκης, πολιτικούς μηχανικούς αλλά και εκπροσώπους του ιατρικού κλάδου.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος Τ.Ε.Ε Θεσσαλονίκης Πάρης Μπίλιας, ο πρ. πρόεδρος Τ.Ε.Ε Τάσος Κονακλίδης, η Πηνελόπη Ράλλη Αντιπρόεδρος Δ.Σ Ε.Β.Α.Θ., ο πρ. διοικητής Νοσοκομείου Γιάννης Ματζαρόπουλος, ο καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. Ρωμύλος Ντόνας, το μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης Αθηνά Αρβανιτοζήση και ο Ντίνος Μακέδος, μέλος αντιπροσωπείας Τ.Ε.Ε.
Ο κ. Κοκκόρης, αφού ανέπτυξε διάλογο με τους παρισταμένους και άκουσε τις απόψεις και τις ανησυχίες των εκπροσώπων των δυο επαγγελματικών κλάδων για το μέλλον της οικονομίας, επισήμανε τα εξής:
«Παρά την οικονομική ύφεση η οποία έπληξε τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, το τοπίο σταδιακά αλλάζει και σύντομα θα υπάρξει ανάπτυξη, αφού δώσαμε μάχη και εν τέλει καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση. Είναι αλήθεια ότι και οι δυο επαγγελματικοί κλάδοι τόσο οι πολιτικοί μηχανικοί με την συρρίκνωση της οικοδομικής δραστηριότητας, όσο και οι γιατροί με τους περιορισμούς που επέβαλλε η κρίση, τραυματίστηκαν οικονομικά όλη αυτή την περίοδο. Επιβάλλεται να δημιουργηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις ώστε οι κλάδοι αυτοί να ανακάμψουν, διότι αποτελούν βασικούς τροχούς ανάπτυξης στο άρμα της οικονομίας.
Εργαζόμαστε με σύνεση, στρατηγική και σχέδιο, ώστε να επιστρέψει η χώρα στην οικονομική κατάσταση που ήταν πριν από την κρίση. Και αυτό μπορεί να γίνει, μόνο εάν συνεχιστεί η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση».