00:42, Παρασκευή
30 Σεπτεμβρίου 2022

Π. Κοκκόρης: Ο πολιτικός πρέπει να έχει ένσημα, γνώσεις και ανθρωπιά…


«Για να πετύχει ένας πολιτικός πρέπει να έχει τριφτεί μέσα στην κοινωνία, να έχει εργαστεί, να έχει οπωσδήποτε ένσημα. Σήμερα μάλιστα δεν αρκεί μόνο αυτό, καθώς ο άνθρωπος που ασχολείται με τα κοινά πρέπει επιπλέον να διαθέτει πολλές γνώσεις και ένα υπόβαθρο ευαισθησίας και ανθρωπιάς».
Αυτό δήλωσε στον δημοσιογράφο Σπύρο Καρατζαφέρη και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης, τ. Γ.Γ. Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Κοκκόρης αναφερόμενος στις αρετές που πρέπει να διαθέτει σήμερα ένας πολιτικός.
Ερωτηθείς σχετικά με ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες ο κ. Κοκκόρης αναφέρθηκε σε ένα παράδειγμα από την πρόσφατη θητεία του στη θέση του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο Υπουργείο Εργασίας.
«Είχα στα χέρια μου έναν νόμο 3863/10 οποίος έπρεπε να εφαρμοστεί από 1/1/2015. Κάλεσα τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να δούμε πώς θα γίνει η εφαρμογή του νόμου που περιελάμβανε τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων. Δεν ήρθε κανείς. Το ασφαλιστικό σύστημα είχε πολλά τρωτά, στρεβλώσεις, αδικίες, ανισότητες από το 1990 κατά γενική ομολογία όλων των κομμάτων. Δεν υπήρχε όμως διάθεση από τις άλλες πλευρές», είπε. Συμπλήρωσε όμως πως το γεγονός αυτό δεν επηρεάζει την διάθεση για συνεργασία. «Πάντα είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο. Η Νέα Δημοκρατία πάντα πίστευε στις συνεργατικές κυβερνήσεις καθώς αυτές είναι που θα βγάλουν την χώρα από το αδιέξοδο», κατέληξε.