, Παρασκευή
23 Φεβρουαρίου 2024

Π. Μαρινάκης: Δεν πρόκειται να αυξηθεί κανένας φόρος – Ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί να αντιληφθεί την διαφορά εσόδων και συντελεστών

Με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο, ξεκίνησε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Παύλο Μαρινάκη. «Με την ελληνική οικονομία σε νέο κύκλο και τη χώρα σε μακροπρόθεσμη τροχιά ανάπτυξης, ο πρωθυπουργός με την επίσκεψή του προβάλλει την υψηλότερη ανάκαμψη της χώρας μας σε σχέση με το ευρωπαϊκό μέσο όρο», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Στο νομοσχέδιο που «συνδυάζει την προστασία των αδυνάμων σε σχέση με το ληξιπρόθεσμο ιδιωτικό χρέος αλλά και στο μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα παραμείνει στη διαβούλευση μέχρι και την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ ρωτήθηκε από αρκετούς δημοσιογράφους για το«διπλό χτύπημα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σχετικά με το γάμο ομόφυλων ζευγαριών».

Ό,τι είπε ο πρωθυπουργός σχετικά με το θέμα ισότητας στο γάμο θα γίνει πράξη. Πότε και πώς θ ανακοινωθεί για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Η ΝΔ βάζει πάνω από όλα, πάνω από την παράταξη την πατρίδα συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας συνεχίζουμε να ισχυροποιούμε τη χώρα, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Δεν υπάρχει ούτε ένας φορολογικός συντελεστής που να αυξάνεται από το προσεχές έτος Επιπλέον όλων των 50 φόρων που καταργήσαμε μονιμοποιούνται προσωρινά μειωμένοι φόροι κινηματογράφους χορούς

Σε ερώτηση για τη δήλωση Κασσελάκη ότι το 2024 θα υπάρχουν 1,63 δις επιπλέον φόροι για τους πολίτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε, μεταξύ άλλων: Δεν είναι πρόβλημα της κυβέρνησης, ούτε των πολιτών ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να αντιληφθεί την διαφορά φορολογικών εσόδων και φορολογικών συντελεστών. Οταν κυβερνούσε το κόμμα του κ. Κασσελάκη είχαν επιβληθεί πάνω από 30 φορολογικοί συντελεστές.

«Παριστάνει ότι δεν κατάλαβε ο κ. Κασσελάκης», είπε ο κ. Μαρινάκης σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για όσα τόνισε ο πρωθυπουργός σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Ο πρωθυπουργός μίλησε με σαφήνεια για πάγια διεκδίκηση της χώρας μας. Ο κ. Κασσελάκης κάποια στιγμή ας μπει στο Μουσείο της Ακρόπολης για να ενημερωθεί και έτσι να δεχόμαστε πιο εποικοδομητική κριτική από την αντιπολίτευση», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση Τσακλόγλου και τις αντιδράσεις του ΔΣ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι κρίθηκαν ατυχείς οι δηλώσεις του και άμεσα ζήτησε συγγνώμη. ο κ. Τσακλόγλου. Είναι άνθρωπος που έχει δώσει διαπιστευτήρια σοβαρότητας. Είμαι πολύ υπερήφανος που εκπροσωπώ μία κυβέρνηση κι ένα πρωθυπουργό που όχι με πολλά λόγια αλλά με έργα προσπαθεί να βοηθήσει και τους δικηγόρους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, μειιώνοντας φόρους και μέσα από την αύξηση εισοδήματος, τόνισε. Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμά», πρόσθεσε.