, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Π. Μαρινάκης: Ο δύσκολος χειμώνας είναι προ των πυλών – Η Ευρώπη πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

Στη συνάντηση της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που φιλοξενείται έως τις 30 του μήνα στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης απευθύνθηκε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης, παρουσία του προέδρου του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ και του αντιπροέδρου, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Οι εργασίες της συνάντησης (Study Days) ξεκίνησαν χθες με εναρκτήρια ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην ομιλία του, ο γραμματέας της ΝΔ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα, την Ευρώπη και ολόκληρη την υφήλιο, είναι πάρα πολύ σημαντικό να συναντιόμαστε εδώ και να κοιτάζουμε τους πολίτες στα μάτια υπερήφανα, γιατί η οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος απέδειξε ότι βρίσκεται ξανά στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση απέναντι στην απαράδεκτη και παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όταν άλλες υποτιθέμενες “προοδευτικές” δυνάμεις έκαναν ότι δεν έβλεπαν και κρατούσαν ίσες αποστάσεις, εμείς υπερήφανα πήραμε τη σωστή θέση υπέρ του αμυνόμενου». Ο κ. Μαρινάκης καλωσόρισε επίσης τους συμμετέχοντες στις εργασίες της συνάντησης «σε μια Ελλάδα που έχει αλλάξει και δεν έχει αλλάξει απλώς μέσα από τις πολιτικές της. Σε μια Ελλάδα που μέσα σε κάτι περισσότερο από τρία χρόνια, από τη στιγμή που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία άλλαξε πρόσωπο, άλλαξε εποχή. Πριν από τρία χρόνια, η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε τη διακυβέρνηση μετά από μια τετραετία που δοκίμασε τις σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή οικογένεια και την εμπιστοσύνη της Ευρώπης. Εξ’ αιτίας των ανεύθυνων και καταστροφικών αποφάσεων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα δεν διακινδύνευσε απλώς την παραμονή της στην Ευρώπη, αλλά διακινδύνευσε να χάσει ένα κομμάτι της ταυτότητάς της.

Η Ευρώπη είναι κομμάτι της ταυτότητας της Ελλάδας. Η Ελλάδα είναι κομμάτι της ταυτότητας της Ευρώπης. Ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, στις 15 Σεπτεμβρίου του 1983 κλήθηκε να μιλήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως ένας άνθρωπος σύμβολο, ο αρχηγός ενός κράτους που επανέφερε τη χώρα του στη Δημοκρατία. Τότε, είχε αναφερθεί στη φράση του Μοντεσκιέ “η Ευρώπη είναι ένα έθνος που αποτελείται από περισσότερα”. Και έτσι βλέπουμε την Ευρώπη. Ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι μας», τόνισε.

Στη συνέχεια ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ που κλήθηκε να αντιμετωπίσει δυσκολίες και κρίσεις μέσα στα τελευταία χρόνια, επεδίωξε λύσεις πάνω στις κοινές ευρωπαϊκές συνισταμένες. «Η Ελλάδα με την υβριδική απειλή και την επικίνδυνη στάση της Τουρκίας στον Έβρο, προστάτεψε όχι μόνο τα σύνορά της, αλλά τα σύνορα της Ευρώπης. Μέσα στην πανδημία η ισχυρή συμμαχία της Ευρώπης κατόρθωσε να εξασφαλίσει ικανό αριθμό εμβολίων για όλους τους πολίτες και οι προτάσεις του πρωθυπουργού μας για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού βοήθησαν στο να μπορεί να επανέλθει σταδιακά η κανονικότητα.

Και τώρα, που ο δύσκολος χειμώνας είναι προ των πυλών, είναι ξανά η Ευρώπη που πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων δείχνοντας πως μόνο με μια συμπαγή, κοινή και έγκαιρη πολιτική θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της κρίσης στην ενεργειακή αγορά.

Οι πολίτες στα προβλήματα της καθημερινότητάς τους θέλουν άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις, θέλουν ασφάλεια και σιγουριά. Δεν αναζητούν τις αιτίες, μόνο τη διέξοδο από εμάς τους πολιτικούς και αυτό είναι το χρέος μας απέναντί τους. Ήρθε η ώρα για ακόμα πιο τολμηρές αποφάσεις για να βγούμε όλοι μαζί αλώβητοι από αυτήν την δύσκολη κρίση. Είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα θα διαδραματίσει ξανά κομβικό ρόλο κι αυτή τη δυνατότητα την κερδίσαμε και δεν είμαστε πλέον όπως είπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αλλά και ο κ. Βέμπερ “το μαύρο πρόβατο” της Ευρώπης.

Αυτό τον χαρακτηρισμό δεν τον κερδίσαμε εύκολα, αλλά μέσα από ένα πρόγραμμα, μια σειρά από πολιτικές που παρά τις αντιξοότητες και τις απρόβλεπτες συνθήκες εφαρμόστηκε με ταχύτατους ρυθμούς τα τελευταία τρία χρόνια».

Στη συνέχεια ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ αναφέρθηκε αναλυτικά σε δέκα σημεία για όσα πέτυχε η κυβέρνηση στα τρία χρόνια διακυβέρνησής της και πρόσθεσε: «Όλα αυτά, η στήριξη των πολιτών, η μείωση της φορολογίας και οι αυξήσεις των μισθών, έγιναν χωρίς να διακινδυνεύσει η Νέα Δημοκρατία τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας».

Επισημαίνοντας: «Η γενιά μου είναι μια γενιά που πλήρωσε χωρίς να φταίει τα αποτελέσματα μιας μαξιμαλιστικής πολιτικής που μας έκανε να ζούμε “πάνω από τις δυνάμεις μας”», ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε: «Και όμως η σημερινή κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός πήγαν την οικονομία μπροστά, μειώνοντας το δημόσιο χρέος σε μεγαλύτερο ποσοστό πανευρωπαϊκά σε σχέση με το ΑΕΠ της χώρας, οδηγώντας τη χώρα στην έξοδο από το καθεστώς αυξημένης εποπτείας, αποπληρώνοντας νωρίτερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέκονται έμπρακτα “δίπλα σε κάθε πολίτη”, όπως ήταν άλλωστε και το σύνθημα του 14ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματός μας.

Το αποδεικνύουν καθημερινά με την πολιτική τους την πολιτική μας, σε αντίθεση με την αντιπολίτευση της χώρας που επενδύει στο χάος, τον διχασμό και που σε κάθε εθνική μάχη είτε άμεσα είτε έμμεσα στάθηκε απέναντι όχι στην κυβέρνηση αλλά στο συμφέρον της χώρας και των πολιτών, πολλές φορές υιοθετώντας την προπαγάνδα ενάντια στην Ελλάδα, όπως συνέβη πρόσφατα στον Έβρο, στα σύνορά μας, όπου μίλησαν κάποιοι για ένα νεκρό κορίτσι και πολλά στελέχη της αντιπολίτευσης έσπευσαν αντί να ακούσουν την επίσημη ελληνική θέση, η οποία είναι και η αληθινή, να υιοθετήσουν αυτήν την προπαγάνδα.

Επιτρέψτε μου να κλείσω με μια διαπίστωση. Αν κάτι κατάφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια, σε μια διαρκή μάχη, αυτό είναι η νίκη ενάντια στους λαϊκιστές, σε εκείνους που εμφανίστηκαν ως δήθεν προοδευτικοί και “τιμητές της δημοκρατίας”, όχι με θεωρίες, αλλά με πράξεις. Κατάφερε με το σχέδιό της, να γκρεμίσει μύθους που ειδικά στη χώρα μας συμπυκνώνονται στη φράση “το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς”.

Ξέρω ότι πολλοί από εσάς αντιμετωπίζετε σε όλη την Ευρώπη τέτοιες φωνές που υπόσχονται στους πάντες, τα πάντα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έδωσαν κάτι το οποίο για πάρα πολλά χρόνια δεν υπήρχε στη χώρα: αλήθεια, έργο, όραμα και αξιοπιστία».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του με αναφορές στον Νίκο Καζαντζάκη, ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Όταν οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, επενδύουν στο χάος, εμείς επενδύουμε στο “αύριο”. Βρισκόμαστε δίπλα στους πολίτες, συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε όσα υποσχόμαστε προεκλογικά, συνεχίζουμε να είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί.

Αυτό είναι για μας το στοίχημα και των επόμενων εκλογών. Και το ξαναλέω γιατί το πιστεύω ειλικρινά ότι οι επόμενες εκλογές δεν θα κρίνουν την επόμενη τετραετία αλλά το μέλλον των επόμενων γενεών. Και σε αυτήν τη μάχη θα είμαστε όλοι μαζί».