, Δευτέρα
30 Ιανουαρίου 2023

Π. Μαρινάκης: Ο πρωθυπουργός εννοεί αυτά που λέει και με την κυβέρνηση ασκεί ουσιαστική κοινωνική πολιτική

Για το κυβερνητικό έργο και ιδίως τις παραμέτρους που δίνουν προοπτική στους νέους ανθρώπους μίλησε μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, στην τηλεόραση του MEGA και την εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

«Ο πρωθυπουργός εννοεί αυτά που λέει και μαζί με την κυβέρνηση ασκεί ουσιαστική κοινωνική πολιτική για το σύνολο των πολιτών και όχι σε βάρος των επόμενων γενεών» επεσήμανε ο κ. Μαρινάκης.

Αναφερόμενος στο έργο της κυβέρνησης ανέφερε ότι «Τα μεγάλα έργα υποδομών συνεχίζονται και πολλά από αυτά παραδίδονται στους πολίτες, όπως πρόσφατα οι νέοι σταθμοί του Μετρό στον Πειραιά. Οι συντάξεις αυξάνονται για πρώτη φορά τα τελευταία 10 χρόνια για τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων. Έχουμε ταυτόχρονα ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας, δηλαδή περισσότερες δουλειές».

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε επίσης: «Έχουμε συνεχώς μειώσεις φόρων και παράλληλα το μεγαλύτερο πακέτο μέτρων στήριξης και στην περίοδο της πανδημίας, αλλά και με την πληθωριστική κρίση. Ταυτόχρονα έχουμε προσλήψεις στην Παιδεία και την Υγεία και όλα αυτά, χωρίς να αυξάνεται το χρέος συναρτήσει του ΑΕΠ».

Σε ερώτηση για το θέμα της ακρίβειας και τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, ο γραμματέας της ΝΔ απάντησε πως «Ζούμε στη δυσκολότερη περίοδο για όλη την ανθρωπότητα, όμως επειδή θέλουμε να πιστεύουμε πως εκπροσωπούμε τους νέους εργαζόμενους ανθρώπους, πρέπει να πούμε πως η γενιά μας πλήρωσε σε μεγάλο βαθμό μια μαξιμαλιστική πολιτική που ακολουθήθηκε σχεδόν σε όλη τη Μεταπολίτευση, με ορισμένες εξαιρέσεις κυρίως από τον δικό μας πολιτικό χώρο, η οποία υποθήκευε το μέλλον των επόμενων γενεών. Αντίθετα, αυτός ο Προϋπολογισμός είναι αναπτυξιακός και δίνει προοπτική».

Στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στη μείωση του χρέους συναρτήσει του ΑΕΠ. «Εδώ και 2 χρόνια, η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις σε επενδύσεις, σε εξαγωγές και σε ρυθμό ανάπτυξης».

Αναφορικά με το πότε θα στηθούν οι κάλπες, είπε πως «ο πρωθυπουργός αυτά που λέει τα εννοεί. Μπαίνουμε στο 2023, είναι εκλογική χρονιά. Έρχονται οι εκλογές, οι οποίες όπως είχαμε προαναγγείλει θα γίνουν στην ώρα τους. Γυρίζουμε όλη την Ελλάδα μαζί με έναν πρωθυπουργό, ο οποίος δεν κρύφτηκε ποτέ πίσω από κλούβες, ακόμη και σε δύσκολες περιόδους για τη χώρα και όλη την ανθρωπότητα με την πληθωριστική κρίση και με την πανδημία. Σε αντίθεση με την προπαγάνδα που ασκείται, ο πρωθυπουργός είναι σταθερά δίπλα σε κάθε πολίτη».

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ