11:18, Τετάρτη
17 Αυγούστου 2022

Π. Τσακλόγλου: Η αγορά εργασίας χρειάζεται μεγαλύτερη ευελιξία!

Την εκτίμησή του ότι η Ελλάδα οφείλει να ακολουθήσει τα ευρωπαϊκά πρότυπα και να αποκτήσει μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, εξέφρασε σήμερα, Τρίτη, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Παναγιώτης Τσακλόγλου, στη διάρκεια της επίσκεψής του στον δήμο Ωραικάστρου, στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον δήμαρχο, Παντελή Τσακίρη, ο κ. Τσακλόγλου επισήμανε ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, το δημογραφικό, που είναι από τα μεγαλύτερα όσον αφορά στις ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα διαγράφεται καθαρά όσον αφορά στον αριθμό των συντάξεων που καταβάλλονται και, αντίστοιχα, στον αριθμό των νεαρών ατόμων που εισέρχονται στην αγορά εργασίας. «Ανάχωμα» στο πρόβλημα αυτό μπορεί, σύμφωνα με τον κ. Τσακλόγλου, να αποτελέσει η κατάλληλη εκπαίδευση των νέων.

«Είναι πολύ σημαντικό να εκπαιδευτούν κατάλληλα τα παιδιά, έτσι ώστε να γίνουν πιο παραγωγικά», επισήμανε, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι το πιο σημαντικό από όλα είναι να μπορέσει η χώρα να προσφέρει θέσεις εργασίας στους νέους ανθρώπους, έτσι ώστε αυτοί να μην είναι αναγκασμένοι να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τον κ. Τσακλόγλου, τα πανεπιστήμια αποτελούν απλώς τη «βάση» της εκπαίδευσης των νέων, οι οποίοι, όμως, οφείλουν να εξελίσσονται περαιτέρω στην απόκτηση εργασιακών δεξιοτήτων και μετά την αποφοίτησή τους. «Πρέπει να ακολουθήσουμε το μοτίβο της Ευρώπης και να αποκτήσουμε μεγαλύτερη ευελιξία», σημείωσε όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας της αγοράς εργασίας.

Ο κ. Τσακόγλου αναφέρθηκε επίσης στις δηλώσεις που έκανε σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος Ωραιοκάστρου, που σχεδιάζει τη λειτουργία ενός ΚΕΠ μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτό το σχέδιο, ωστόσο, δεν δείχνει ικανό να υλοποιηθεί εγκαίρως, καθώς το θέμα «κολλάει» στο υπουργείο Εργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός προέτρεψε τη διοίκηση του δήμου να επικοινωνήσει άμεσα με το υπουργείο, με σκοπό το ζήτημα να διευθετηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Νωρίτερα, ο κ. Τσακλόγλου επισκέφτηκε τη μονάδα αυτιστικού ατόμου «Ελπίδα» στο Ωραιόκαστρο.