, Τετάρτη
30 Νοεμβρίου 2022

Παππάς: Οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι 4 – Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου

nikos-pappasΟι άδειες είναι τέσσερις, όπως έχει αποφασίσει η Βουλή», ξεκαθαρίζει ο Νίκος Παππάς, επισημαίνοντας ότι «είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα και μέσα στον Αύγουστο θα έχουμε τη δημοπρασία».
Μιλώντας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση» ο υπουργός Επικρατείας δηλώνει ότι: «Κάνουμε μια προσπάθεια για να πάμε σε βιώσιμα σχήματα, κ. Παλλήκαρη, η εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των ΜΜΕ έχει αναδείξει το πρόβλημα ανάγλυφα. Στην Ελλάδα είχαμε μέχρι πρότινος τηλεοπτικούς σταθμούς ζημιογόνους και χωρίς άδειες. Αυτή ήταν η διπλή ρίζα της διαπλοκής. Κανάλια χωρίς άδειες, εξαρτώμενα, δηλαδή, από την πολιτική εξουσία, και ζημιογόνα, εξαρτώμενα δηλαδή από τη διαρκή κάμψη των τραπεζικών κανόνων. Αποτέλεσμα; Πλούσιοι μέτοχοι με πτωχευμένες εταιρείες, κανάλια με χαμηλό ή ανύπαρκτο προϊόν και δάνεια σχεδόν ενός δισ.».
Παράλληλα, ο κ. Παππάς υπογραμμίζει ότι αυτή τη στιγμή κανένα κανάλι δεν έχει άδεια λέγοντας: «Επί 27 χρόνια λειτούργησαν κανάλια χωρίς άδεια. Μετά την αδειοδότηση ο πάροχος δικτύου, όπως ορίζει ο νόμος, θα μεταφέρει το σήμα των αδειοδοτημένων καναλιών. Ο νόμος θα τηρηθεί. Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου».
Διαβάστε περισσότερα στο paraskhnio.gr