01:56, Παρασκευή
07 Οκτωβρίου 2022

Παραδέχεται απόκλιση απόψεων εντός του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Δικαιοσύνης

paraskevopoulos_pylaia«Με την ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιος συμφωνεί με τις βασικές επιλογές και αξίες ενός κόμματος. Μια απόκλιση μπορεί να υπάρχει, αλλά δεν μας απομακρύνει από τις βασικές αξίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Παρασκευόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων «οφείλουμε να παρέχουμε ασφάλεια στο έπακρο, και σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων επίσης στο έπακρο», ενώ αναφερόμενος εμμέσως στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση, περί διώξεων «φρονηματικού χαρακτήρα» των Σακκά και Σεϊσίδη, δήλωσε ότι οι αντιεξουσιαστές αντιμετωπίζουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.
«Φρονηματικού χαρακτήρα σημαίνει ότι δεν έχουν κάνει καμία πράξη, ως υπουργός δεν μπορώ να σπεύσω να πω ότι έκαναν ή δεν έκαναν κάτι γιατί θα προκαταλάβω την απόφαση της Δικαιοσύνης. Η Δικαιοσύνη δεν ασχολείται με απόψεις, αλλά με πράξεις… Διαφωνώ με τη δήλωση του κ. Κυρίτση ότι δουλειά του κράτους είναι η νομιμότητα και δουλειά των κινημάτων η υπεράσπιση, δουλειά του κράτους είναι και η νομιμότητα και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και η οριοθέτηση της βίας. Συμφωνώ όταν λέει ότι δεν κάνει δηλώσεις αποδοκιμασίας», εξήγησε ο υπουργός.
Όσον αφορά τις καταγγελίες του Παύλου Πολάκη για παραδικαστικά κυκλώματα, ο κ. Παρασκευόπουλος τον «κάλυψε» λέγοντας ότι την γενική διατύπωση θέσεων την θεωρεί άσκηση ελευθερίας: «Προτιμώ να αναφέρεται γενικόλογα, παρά σε συγκεκριμένα πρόσωπα, είναι άσκηση ελευθερίας, αν μιλά συγκεκριμένα θα πρέπει να παρουσιάσει στοιχεία».
Σχετικά με την κριτική που ασκείται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, και από δικαστικούς λειτουργούς, για καθυστερήσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής απάντησε ότι «η κριτική ευπρόσδεκτη, αλλά πρέπει να είναι τεκμηριωμένη. Η δίκη ασφαλώς θα ήθελα να προχωρήσει ταχύτερα. Χρόνος, τόπος είναι θέμα της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, και όχι το υπουργού Δικαιοσύνης».
paraskhnio.gr