Παραιτήθηκε γνωστό στέλεχος της ΝΔ Θεσσαλονίκης…

Samantzidis
“Θέλω να ευχαριστήσω τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την τιμή που μου έκανε να με επιλέξει και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την άριστη συνεργασία που είχα μαζί του…”
Την παραίτηση του υπέβαλλε ο Μηνάς Σαμαντζίδης, ο οποίος ήταν από το 2013 επικεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανή αντικαταστάτης του κ. Σαμαντζίδης θα είναι η Βίκυ Ευταξά, η οποία έχει διατελέσει Γενική Γραμματέας της αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας. Μάλιστα, η ίδια, στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας είχε ταχθεί στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή της κούρσας.
Αναλυτικά στη δήλωση του Μ. Σαμαντζίδη αναφέρει:
«Όταν τις πρώτες μέρες του 2013 ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς με όρισε επικεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης γνώριζα πολύ καλά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που θα είχα να αντιμετωπίσω. Βέβαια δεν ανέμενα ότι τα 3,5 χρόνια που ακολούθησαν θα ήταν τόσο πυκνά πολιτικών γεγονότων και ανατροπών.
Προσπάθησα όλο αυτό το διάστημα να υπηρετήσω την παράταξη μέσα στην οποία ενηλικιώθηκα πολιτικά αλλά και ωρίμασα με συνθετικό πνεύμα, αίσθημα ευθύνης, μετριοπάθεια, ειλικρίνεια και πολλές φορές υπομονή. Σήμερα με την υποβολή της παραίτησής μου αυτός ο κύκλος δράσης κλείνει για μένα.
Θέλω να ευχαριστήσω τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την τιμή που μου έκανε να με επιλέξει και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την άριστη συνεργασία που είχα μαζί του. Ευχαριστώ όμως ειλικρινά και τον Πρόεδρό μου Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανανέωση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μου.
Ακόμα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, τον – φίλο – Ανδρέα Παπαμιμίκο, τον Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά κύρια τα στελέχη και όλους τους συνεργάτες μου – πρώην και νυν – από τις κομματικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης για την υποστήριξη και τη βοήθεια όλα αυτά τα χρόνια.
Θεωρώ ότι στη σημερινή δύσκολη για τη χώρα συγκυρία η συνέπεια λόγων και πράξεων που χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πολιτική του διαδρομή είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της παράταξης. Πιστεύοντας βαθιά, επίσης, ότι ο πολιτικός μας οργανισμός πείθει – κάθε μέρα όλο και περισσότερο – τους Έλληνες ότι η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να αντιστέκεται στον λαϊκισμό και στη δημαγωγία, παραμένω απλά μέλος της αλλά και πάντα ενεργό στέλεχός της».