, Κυριακή
05 Φεβρουαρίου 2023

ΠΑΣΟΚ: Φουλ επίθεση σε όλα τα μέτωπα

Όπως έγραψε και τις προηγούμενες εβδομάδες η «Κ» στο ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν ένα ευρύτατο πρόγραμμα περιοδειών όχι μόνο του προέδρου αλλά και κεντρικών βασικότατων στελεχών σε όλη την Ελλάδα.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ

Οι περιοδείες είναι θεματικές με επίκεντρο την ακρίβεια, την αισχροκέρδεια των τραπεζών, τα ενεργειακά ή τα αγροτικά με στόχο να απαντήσει το κόμμα στους επικριτές του ότι κάνει μονοθεματική αντιπολίτευση για τις υποκλοπές. Στο πλαίσιο αυτό και η τροπολογία που κατατέθηκε αυτή την εβδομάδα για την προστασία της κύριας κατοικίας.

Στο ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι, όπως παλιότερα με την τρόικα απέναντι είχε φέρει και τότε πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας έτσι και τώρα που υπάρχει ανάγκη το κάνει. Σχολιάζουν δε στην «Κ» παράγοντες της Τρικούπη ότι εκεί που η κυβέρνηση δεν το συζητούσε, τώρα για μια ακόμη φορά άνοιξε το σχετικό παράθυρο.

Στο επίκεντρο το κόστος διαβίωσης

Για την ερχόμενη εβδομάδα στη Χαριλάου Τρικούπη ετοιμάζονται για μια μεγάλη εκδήλωση για το κόστος διαβίωσης του Έλληνα που επηρεάζεται δυσμενώς από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να παρουσιάσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για απάντηση στην κρίση και στο πάνδημο αίτημα για αξιοπρεπής διαβίωση. Παράλληλα θα δοθεί λογος τόσο σε επαγγελματίες, σε καταναλωτές ενώ θα υπάρξουν ομιλητές τόσο από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ όσο και καθηγητές για το ενεργειακό πρόβλημα πχ.

Συνεχείς εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Πραγματικό «ντεμαράζ» εκδηλώσεων αυτές τις ημέρες από το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης. Εκτός από τις ημερίδες ανάδειξης των προβλημάτων για περιοχές της πόλης, όπως αυτή της Καλαμαριάς, είτε των επιμορφωτικών σεναρίων όπως με τον Κώστα Χρυσόγονο.

Την περασμένη Τετάρτη στους Αμπελόκηπους μίλησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Μιχάλης Κατρίνης, σήμερα στην Θεσσαλονίκη θα είναι η Ευαγγελία Λιακούλη ενώ αύριο Κυριακή ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος θα παραχωρήσει ομιλία στις Συκιές.

Εν αναμονή της Κεντρικής Επιτροπής

Ο επιθετικός σχεδιασμός της Χαριλάου Τρικούπη έχει ορίζοντα μέχρι την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που μετατέθηκε για την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου. Εκεί αναμένεται να ανακοινωθούν το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων βουλευτών ανά την επικράτεια.

Από εκεί και έπειτα και λόγω της εορταστικής περιόδου, «θα παίξουν μπάλα» στις περιφέρειες οι υποψήφιοι διατηρώντας την συνεχιζόμενη πολιτική ώθηση που ζητά η Τρικούπη από τα στελέχη της στις τοπικές κοινωνίες.

Μετά τις εκλογές και τον Ιανουάριο, με κατατεθημένο και το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, θα επιστρέψουν οι θεματικές με κάθε μήνα από εκεί και έπειτα να θεωρείται εκλογικός.

Οι υποψήφιοι στη Θεσσαλονίκη

Η επιτροπή ψηφοδελτίων έχει ολοκληρώσει την εισήγησή της για τα ψηφοδέλτια και πλέον τα προτεινόμενα ονόματα βρίσκονται στα χέρια του Νίκου Ανδρουλάκη.

Για την Α’ Θεσσαλονίκης αναμένεται να ανακοινωθούν δέκα υποψήφιοι, περίπου το μισό ψηφοδέλτιο. Σίγουροι θεωρούνται οι Χάρης Καστανίδης, Αντώνης Σαουλίδης, Πέτρος Λεκάκης, Πέννυ Δαλαμπούρα, Γιάννης Μαγκριώτης, Δήμητρα Αγκαθίδου, Γιώργος Πινακίδης, Χρύσα Γκαβανίδου, Κρυσταλλία Μουτάφη, Νίκος Ξυλούρης.

Η Χαρά Αμανατίδου παραμένει ερωτηματικό λόγω και του δήμου Παύλου Μελά ενώ αρνητικός παραμένει ο Χρήστος Παπαστεργίου που θέλει να ηγηθεί του πράσινου ψηφοδελτίου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην Β’ Θεσσαλονίκης θα ανακοινωθούν οι Γιώργος Αρβανιτίδης, Κωνσταντίνα Αδάμου, Θανάσης Γλαβίνας, Κώστας Πετρίδης, Δημήτρης Στοΐτσας, Γιώργος Φεστερίδης και Μιχάλης Πάππου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA

#Tags: ΠΑΣΟΚ