, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

ΠΑΣΟΚ: Ολα τα κόμματα του Συνταγματικού τόξου να έχουν ενιαία στάση απέναντι στην εγκληματική Χρυσή Αυγή

pasok_2_medium«Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και έχει ως θεμελιώδες καθήκον την προστασία της Δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της έννομης τάξης. Τη σεβόμαστε και τη στηρίζουμε στην άσκηση του θεσμικού της ρόλου», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τις δικαστικές εξελίξεις για τη Χρυσή Αυγή.

Το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του, Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως σημειώνεται, θέτουν το ζήτημα της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και προτείνουν την «ενιαία στάση του Συνταγματικού Τόξου και την επιβολή της έννομης τάξης εδώ και μήνες», «πριν την πλήρη αποθράσυνση της ΧΑ».

Επιπλέον, τονίζεται ότι «η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι προφανές ότι ενεργοποίησε θεσμικά αντανακλαστικά που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, «για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες υπάρχει συμφωνία και συνεννόηση πρωθυπουργού και αντιπροέδρου της κυβέρνησης (νομοθετικές πρωτοβουλίες, ο αντιρατσιστικός νόμος, χρηματοδότηση κομμάτων που υποκρύπτουν εγκληματική οργάνωση κλπ )».

Επιπλέον, το κίνημα υπογραμμίζει ότι «σε περίπτωση παραίτησης των βουλευτών τη Χρυσής Αυγής θα εφαρμοστεί ο,τι προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, ενώ και ο νομοθέτης μπορεί να ρυθμίσει ζητήματα στο πλαίσιο του Συντάγματος». Τονίζει δε, σε αυτό το πλαίσιο, ότι «μια εγκληματική οργάνωση δεν μπορεί να διαταράξει την πολιτική σταθερότητα ή να υπαγορεύσει τις εξελίξεις».

Τέλος, τονίζεται στην ανακοίνωση ότι «το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί ως εγγυητής της σταθερότητας με την οποία δεν μπορεί να παίζει κανείς», ότι «συζητήσεις και σενάρια εκλογών είναι ανυπόστατα και ανεύθυνα» και πως «μικροκομματικές λογικές δεν χωρούν».

«Τώρα περισσότερο από ποτέ απαιτείται σταθερότητα και εθνική ενότητα στη βάση του σεβασμού της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

 

Πηγή:iefimerida.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.