, Δευτέρα
06 Φεβρουαρίου 2023

ΠΑΣΟΚ: «Σηκώνουν τα μανίκια» για εκλογές

Το έντονο «άρωμα των εκλογών» που κυριαρχεί στην πολιτική ατμόσφαιρασήμανε συναγερμό στη Χαριλάου Τρικούπη και η εντολή της ηγεσίας προς τα στελέχη του κόμματος είναι να «σηκώσουν τα μανίκια»καινα προετοιμαστούν για μια σκληρή προεκλογική αναμέτρηση. Ήδη μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στις λίστες των υποψήφιων βουλευτών, ενώ έτοιμο είναι και το πρόγραμμα.

Του ΑΝΤΩΝΗ Ι. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

«Σε δεκαπέντε μέρες ανακοινώνουμε το πρόγραμμα και τα ψηφοδέλτιά μας. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και να χτίσουμε μια σχέση αξιοπιστίας. Γιατί το ΠΑΣΟΚ μπορεί μακριά από τον ελιτισμό της Νέας Δημοκρατίας και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχώς πυροδοτούν έναν τοξικό δημόσιο διάλογο», αποκάλυψε ο κ. Ανδρουλάκηςκατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κερατσίνι.

Οι τομεάρχες του κόμματος, που θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος για την πολιτική αντιπαράθεσηπου ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ, έδωσαν και μια πρώτη γεύση για το «πολιτικό μείγμα» των υποψηφίων που θα πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

Περιοδείες και στοχευμένα «χτυπήματα»

Ο πολιτικός σχεδιασμός για τοεπόμενο διάστημα περιλαμβάνει στοχευμένεςπεριοδείες του Νίκου Ανδρουλάκη.Στο πλαίσιο αυτό, την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστείανοιχτή εκδήλωση, όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης θα παρουσιάσει τις σχετικές θέσεις του κόμματός του. Ωστόσο, στο εκλογικό μικροσκόπιο έχουν μπει οι περιφέρειες όπου, όπως εκτιμούν,το ΠΑΣΟΚέχει τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει και πάλι. Για αυτόκαισχεδιάζονται πρωτοβουλίες ώστενα ανακτηθεί το «κοινωνικό γκελ».

Έτσι, μόνο τυχαία δεν ήταν ηπεριοδείατου Νίκου Ανδρουλάκη το περασμένο Σάββατο στο Κερατσίνι, αφού στη Β’ Πειραιά, στις τελευταίες εκλογές,ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αφήσει αρκετά χιλιόμετρα πίσω το ΠΑΣΟΚ.Το ίδιο συνέβη και στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών, όπου επίσης ο κ. Ανδρουλάκης προγραμματίζειπεριοδεία στο Μαρούσι. Όπως είναι φυσικό, το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη επιδιώκει να πάρει «πίσω εδάφη», τα οποία ναι μενκατακτήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλάακόμη είναι έντονοτο πολιτικό αποτύπωμα του Κινήματος σε αυτά.

Το επόμενο διάστημα σχεδιάζονται «στοχευμένα χτυπήματα» κατά του ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να αναδειχτεί η στρατηγική λαϊκισμού που ακολουθεί η αξιωματική αντιπολίτευση, με μοναδικό στόχο, όπως λένε, την κατάκτηση της εξουσίας. Μετά και το τέλος Σεπτεμβρίου η εκτίμηση που επικρατείείναι ότι η ΝΔ «σφραγίζει τα στεγανά της» και βάζει φρένο στη διαρροή των κεντρώων ψηφοφόρων. Εκεί όμως που το τοπίο αλλάζει είναισε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ. Δικαίως ή αδίκως, θεωρούν ότι η δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τούς ανήκει και είναι ο χώρος απ’ όπου προσδοκούν να αυξήσουν τα εκλογικά τους ποσοστά.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL