«Περίπατος» για τον Θ. Μητράκα οι εσωκομματικές της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης

Σαρωτική είναι όπως όλα δείχνουν η επικράτηση του Θεόδωρου Μητράκα  έναντι του Νίκου Δένη για την προεδρία της ΔΕΕΠ της Α’ Θεσσαλονίκης με το ποσοστό σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεπερνά το 80%.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην δημοτική τοπική οργάνωση Αμπελοκήπων-Μενεμένης ο κ. Μητράκας έλαβε 100 ψήφους έναντι 14 του κ. Δένη, στο Δ’ δημοτικό Διαμέρισα (Τούμπα) 152 έναντι 11, στο Γ’ διαμέρισμα (Άνω Πόλη) 32 έναντι 14 και στη δημοτική οργάνωση Νεάπολης-Συκεών 59 έναντι 12.

Όσον αφορά την ΔΕΕΠ Β΄ Θεσσαλονίκης, εκεί τα πράγματα ήταν αρκετά πιο απλά, με το όνομα του προέδρου να είναι ήδη γνωστό, καθώς ο κ. Θωμάς Βράνος αποτέλεσε την μια και μοναδική υποψηφιότητα για την προεδρία.

Ωστόσο στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια το ενδιαφέρον στρέφεται στην Δημοτική Τοπική Οργάνωση (ΔΗΜ.ΤΟ.) Πυλαίας – Χορτιάτη. Οι διεκδικητές της προεδρίας είναι δυο, ο νυν πρόεδρος κ. Λάμπρος Γατσώρης και ο κ. Βασίλης Βάκος όπου μέχρι αυτή την ώρα δίνουν μάχη για το ποιος θα επικρατήσει .

Εκτός από την ΔΕΕΠ Α΄Θεσσαλονικης και την ΔΗΜ.ΤΟ. Πυλαίας – Χορτιάτη, ενδιαφέρον υπάρχει και στην ΔΗΜΤΟ Κορδελιού – Ευόσμου στην οποία υπάρχουν επίσης δύο υποψήφιοι διεκδικητές της προεδρίας, ο νυν πρόεδρος κ. Λεωνίδας Ντόβας και ο κ. Χρήστος Δουμπάρατζης.

Από τις σημερινές εσωκομματικές εκλογές περιμένουμε να μάθουμε και τους 107 συνέδρους που θα εκλεγούν για να εκπροσωπήσουν τη Θεσσαλονίκη στο 14ο τακτικό συνέδριο του κόμματος.

Συγκεκριμένα στην Α’ Θεσσαλονίκης εκλέγονται 73 σύνεδροι και οι υποψήφιοι είναι 141, ενώ στη Β’ Θεσσαλονίκης εκλέγονται 34 σύνεδροι και οι υποψήφιοι είναι 50.

Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται ενώ τα επίσημα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά το πρωί της Δευτέρας.

Φένια Κλιάτση