, Δευτέρα
20 Μαρτίου 2023

«Πεζοδρομιακή» απάντηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη από την «πράσινη» Πάτρα

Στην παραδοσιακά «πράσινη» Πάτρα μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας με ένα παραδοσιακά «πράσινο» σύνθημα να δονεί και την ατμόσφαιρα του κλειστού γηπέδου του Απόλλωνα.

«Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά», φώναξε το συγκεντρωμένο στο γήπεδο πλήθος, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πιάνει το νήμα και να συνεχίζει την πρόταση: «Και όποιος ξέχασε, θυμήθηκε και έμαθε». Πόσο θα εκτιμούσαν τη φράση αυτή οι υποψήφιοί του Έλενα Κουντουρά και Τέρενς Κουίκ; Ο Βασίλης Κόκκαλης ή η Μαρίνα Χρυσοβελώνη; Ή ακόμα ακόμα ο πρώην συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος; Άγνωστο.

«Ένα μήνυμα στέλνουμε από εδώ. Ήρθε η ώρα του λαού. Η κυβέρνηση της ακρίβειας, των ανισοτήτων, των υποκλοπών και των εκβιασμών, της διαφθοράς και της εκτροπής ήρθε η ώρα να κριθεί από τον ελληνικό λαό», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε και πάλι το -κατά τη γνώμη του- δίλημμα των εκλογών ως εξής: «Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία; Δικαιοσύνη ή Μητσοτάκης;Και να είστε σίγουροι ότι η απάντηση που θα δώσει ο λαός μας θα είναι Δημοκρατία και Δικαιοσύνη».

«Πώς θα πάμε έτσι μέχρι τις εκλογές, με μια βαριά σκιά πάνω από το πολιτικό σύστημα της χώρας και πάνω από τις Ένοπλες Δυνάμεις μας;», αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας εκ νέου απαντήσεις από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αντίθετα με όσα είπε στο Περιστέρι, στην Πάτρα ανέφερε ανοιχτά και με ονόματα πως η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη είχε σαν στόχο τον εκβιασμό του για μετεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, απαντώντας στον πρωθυπουργό και στη φράση του περί «πεζοδρομιακής δημοκρατίας» με την οποία χαρακτήρισε την απόσυρση του βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, σημείωσε: «Τα πεζοδρόμια και οι πλατείες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της Δημοκρατίας μας. Εκεί κερδήθηκαν οι μάχες της Δημοκρατίας».

Τέλος, επανέλαβε και τον στόχο του κόμματός του να φέρει στις κάλπες νέους που ψηφίζουν για πρώτη φορά αλλά και άλλους που απείχαν από προηγούμενες εκλογικές μάχες: «Η μάχη που έχουμε να δώσουμε είναι να πείσουμε τους νέους και τις νέες όχι να ψηφίσουν εμάς, ξέρουν τι θα κάνουν, αλλά να πάνε στην κάλπη να ψηφίσουν. Αν αυτό το στοίχημα κερδηθεί, η αλλαγή θα γίνει πράξη και η προοδευτική κυβέρνηση θα είναι βέβαιη την επόμενη μέρα των εκλογών με απλή αναλογική».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL