Πιπιλή για Φίλη: "Δεν του λείπει πτυχίο Πανεπιστημίου, αλλά απολυτήριο Δημοτικού"

pipilh111
Καυστικό ήταν το σχόλιο της Φωτεινής Πιπιλή για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.
Η πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε μέσω twitter την δήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
«Συμπέρασμα από δήλωση Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τη σημασία της επετείου: δεν του λείπει πτυχίο Πανεπιστημίου, αλλά απολυτήριο Δημοτικού» έγραψε η Φωτεινή Πιπιλή.
pipilh1
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Φίλης, στο μήνυμά του, σημείωσε τη σημασία του δημόσιου σχολείου και… προφανώς αναφερόμενος στη σχολική χρονιά, η οποία βέβαια έχει ξεκινήσει ενάμιση μήνα τώρα, ευχήθηκε «καλή χρονιά».
«Το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου είναι επίκαιρο, είναι μήνυμα ζωντανό, κατά του Ναζισμού, κατά του Πολέμου, κατά του Ρατσισμού, ένα μήνυμα τόσο επίκαιρο στις μέρες μας, όπου κατά χιλιάδες οι πρόσφυγες χτυπούν την πόρτα της Ευρώπης, χωρίς να βρίσκουν πάντοτε την αναγκαία προθυμία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Η Ελλάδα κάνει ότι μπορεί για να μείνει πιστή στην παράδοσή της, την παράδοση της φιλοξενίας και της δημοκρατίας. Γνωρίζει από προσφυγιά και γνωρίζει πώς να ανταποκρίνεται όταν η χώρα το απαιτεί. Το μήνυμα της επετείου είναι ένα μήνυμα δημοκρατίας και θεμέλιο της δημοκρατίας είναι το δημόσιο σχολείο. Καλή χρονιά σε όλους και συγχαρητήρια για τη σημερινή παρέλαση στα παιδιά, στους δασκάλους και στους διοργανωτές».
Αυτό ήταν το μήνυμα του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης στην Αθήνα, εκεί όπου έδωσε το παρών και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
Πηγή:protothema.gr