11:26, Σάββατο
01 Οκτωβρίου 2022

Ποινική δίωξη για τον ξυλοδαρμό του Γιώργου Κουμουτσάκου

koumoutsakos_epithesi_
Βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βάρος τεσσάρων ατόμων τα στοιχεία των οποίων ταυτοποιήθηκαν από την εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε, άσκησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ηλίας Ζαγοραίος. Ειδικότερα, οι διώξεις που ασκήθηκαν από την εισαγγελία – μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας – αφορούν στα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας από κοινού, της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης και της παράνομης κατοχής όπλων.
Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε ταυτοποιήθηκαν τέσσερα άτομα τα οποία παραπέμπονται να δικαστούν για τις παραπάνω πράξεις ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών. Από την έρευνα δεν προέκυψαν ευθύνες σε βάρος δυο βουλευτών που είχαν καταμηνυθεί και ως προς αυτούς εκδόθηκε σχετική διάταξη.
Υπενθυμίζεται ότι  για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή έχει παραπεμφθεί σε δίκη και ένας νεαρός άνδρας, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να κάνει κεφαλοκλείδωμα στον βουλευτή. Ο ίδιος ωστόσο υποστηρίζει ότι η παρουσία του στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όπου είχε λάβει χώρα η επίθεση σε βάρος του κ. Κουμουτσάκου, δεν σχετίζεται με τους ακραίους που ξυλοκόπησαν τον γαλάζιο βουλευτή, Αντίθετα, ισχυρίζεται ότι στόχος του ήταν να προστατέψει τον κ. Κουμουτσάκο, το οποίο τονίζει ότι δεν γνώριζε καν.