23:20, Πέμπτη
06 Οκτωβρίου 2022

Ποιοι είναι οι… τρεις δελφίνοι του Γιάνη

kouiz-poios
Μετά το bullying που υπέστη ο Γιάννης Βαρουφάκης στο Eurogroup πύκνωσαν οι φήμες και οι πληροφορίες ότι επίκειται λίαν συντόμως η αντικατάστασή του. Πιθανός διάδοχός του, σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, εμφανίζεται κατ’ αρχάς ο Ευκλ. Τσακαλώτος ως μία εξέλιξη εντός πλαισίου ΣΥΡΙΖΑ.
Υπάρχουν όμως και πιο ευφάνταστες υποψηφιότητες. Πιθανοί διάδοχοι του κ. Βαρουφάκη είναι ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης Γ. Προβόπουλος και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ν. Χριτοδουλάκης. Ο μεν κ. Προβόπουλος θεωρείται το πρόσωπο με την πιο στενή σχέση με τον Μ. Ντράγκι, που θεωρείται ο πιο κρίσιμος παράγοντας στο ελληνικό πρόβλημα. Το όνομα δε του κ. Χριστοδουλάκη ακούγεται από τις Βρυξέλλες ως του ανθρώπου- κλειδί για τη συμφωνία ρύθμισης του χρέους.
Ίσως βέβαια η έξοδος (αν συμφωνηθεί) του Ι. Βαρουφάκη από το υπουργείο Οικονομικών να είναι για καλό δικό του. Από μία άποψη, θα γλυτώσει το «πυρ ομαδόν» όπως αυτό του Eurogroup της Λετονίας. Όσο κι αν θεωρεί τον εαυτό του ικανό στους ελιγμούς, τα χαστούκια ήταν απανωτά. Άλλος του είπε ότι με τις διαλέξεις του σπαταλάει τον χρόνο. Άλλος φέρεται να τον αποκάλεσε ερασιτέχνη . Ετερος, τζογαδόρο… Όλα αυτά «έβαλαν φωτιά» στο twitter.
Σε ένα τιτίβισμα αναφερόταν ότι ο Ι. Βαρουφάκης θέλει ένα σφουγγάρι και μία πετσέτα διότι είχε ένα κακό πρωινό…