09:08, Τετάρτη
10 Αυγούστου 2022

Ποιος είναι ο Γιάννης Μπρατάκος

Ο Γιάννης Μπρατάκος, για όσους γνωρίζουν την πορεία και τη διαδρομή του, είναι ένας άνθρωπος αυτοδημιούργητος που κινείται ξέροντας τα όριά του σε όλο το φάσμα.

Δεν συνηθίζει να «πουλάει» επικοινωνιακά την προσωπική του ζωή στα media. Μιλάει περισσότερο με τη δουλειά του, παρά το γεγονός ότι δεν είχε ποτέ ανάγκη να δουλέψει για επιβίωση. Προσέξτε, έχει δυο βασικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν το ήθος του ανδρός: Είναι Μανιάτης και λάτρης της τζαζ μουσικής. Μπήκε στο «κουρμπέτι» νωρίς, από το λύκειο, από το 4ο Λύκειο Νέας Σμύρνης. Τα Σαββατοκύριακα και τα καλοκαίρια εργαζόταν σε βίντεο κλαμπ της Νέας Σμύρνης που εκείνη την εποχή ήκμαζαν. Επίσης κατά καιρούς, ως φοιτητής, δούλευε σε μπαρ ως σερβιτόρος και μπάρμαν. «Ψήθηκε», δηλαδή, από μικρόςκαι για αυτό πήρε αρκετά επιχειρηματικά ρίσκα στη ζωή του, παρά το γεγονός ότι ο πατέρας του τού έλεγε να μην απλώνει τα πόδια του πέρα από το σεντόνι του. Όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι είναι πολύ ισχυρός και πολύ σταθερός χαρακτήρας.

Σπούδασε μηχανικός παραγωγής και έκανε μεταπτυχιακό στην Πολιτική Οικονομία στο LondonSchoolof Economics. Η επαγγελματική του καριέρα είναι βασισμένη στο διεθνές λογισμικό SAP. Ξεκίνησε να δουλεύει στην πολυεθνική εταιρεία SAP HELLAS το 1995, μετά εργάσθηκε έως το 1999 στις Βρυξέλλες για τη νορβηγική πολυεθνική NORSK HYDRO και το 1999 ίδρυσε την εταιρεία του DD SYNERGY που είναι μια εξαιρετικά επιτυχημένη εταιρεία πληροφορικής. Δεν έχει κάποιο χόμπι…«Τι χόμπι να έχει, δουλεύει 25 ώρες το 24ωρο», λένε οι φίλοι του.

Το μόνο που κάνει είναι να τρέχει. Τρέχει μεγάλες αποστάσεις καθημερινά για να αποφορτιστεί. Από δέκα χιλιόμετρα και πάνω. Πριν από κάποια χρόνια είχε τρέξει και στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, τεράστια εμπειρία ζωής και κάτι για το οποίο δηλώνει περήφανος στις παρέες του. Στον ελεύθερο χρόνο του προσπαθεί να πηγαίνει με παλιούς συμμαθητές του και φίλους που διατηρεί από τον στρατό για καφεδάκι στη Νέα Σμύρνη. Η σχέση του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είναι σχέση καθαρής και αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Η αγάπη για τη Μάνη και ο Ολυμπιακός

Όπως κάθε γνήσιος Μανιάτης λατρεύει τον τόπο καταγωγής του. Στο χωριό του, την Κοίτα Λακωνίας, διατηρεί έναν παραδοσιακό μανιάτικο πύργο, στον οποίο πηγαίνει τα καλοκαίρια για να ηρεμεί και να ξεκουράζεται. Είναι το ησυχαστήριό του και αυτό το πράγμα το έχει εμφυσήσει στα παιδιά του. Τη Μάνη την αγαπούν πολύ και οι γιοι του. Το σημαντικότερο γεγονός της ζωής του είναι η γέννηση των παιδιών του, του Άγγελου και του Αλέξανδρου. Με τα παιδιά του ξαναζεί την ίδια λαχτάρα που ένιωθε μικρός να έρθει το καλοκαίρι και να μπορέσει να ξεκλέψει μερικές μέρες στη Μάνη…

Ο Γιάννης Μπρατάκος δεν είναι από τους ανθρώπους που φοβούνται. Η μόνη ίσως φορά που «πάγωσε» ήταν όταν έχασε έναν αδερφικό του φίλο από χρήση ναρκωτικών. Αυτό τον λύγισε στην κυριολεξία. Σχεδόν τίποτα άλλο δεν μπορεί να τον λυγίσει. Ειδικά η έπαρση και η αγένεια την οποία αντιμάχεται όπου βρεθεί και όπου σταθεί. Απεχθάνεται αυτούς που θεωρούν ότι «τους χρωστάει ο Θεός» και αποφεύγει όσους μιλούν ασταμάτητα και δεν ακούν ποτέ.

Το καλύτερο το αφήνουμε για το τέλος. Αγαπάει, λένε, τον Πανιώνιο γιατί μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη, αλλά είναι Ολυμπιακός. Μάλιστα, όταν τον ρωτούν τι ομάδα είναι, απαντά: «Και εγώ και οι γιοι μου είμαστε Ολυμπιακοί». Όπως καταλάβατε, δεν τους άφησε και κάποιο περιθώριο…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL