20:04, Παρασκευή
30 Σεπτεμβρίου 2022

Ποιος είπε ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις!

Σε λίγες μέρες, οι πολιτικοί μας αρχηγοί θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στη Βουλή για το γνωστό θέμα των «παρακολουθήσεων».

Της: ΕΛΕΝΗΣ ΜΠΟΥΡΑ – ΣΤΑΥΡΟΥ

Πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε ένα ακόμη πολιτικό σίριαλ, με καβγάδες και αντεγκλήσεις, που δεν εκπλήσσουν πια και δίνουν μόνο «τροφή» στα δελτία των τηλεοπτικών ειδήσεων και στα πρωτοσέλιδα στον Τύπο. Κάτι σαν «ντέρμπι» κορυφαίων ποδοσφαιρικών ομάδων. Με αποποίηση και εύκολη μετακίνηση ευθυνών, υψηλούς τόνους συζήτησης, απίστευτους διαλόγους προς τέρψιν των οπαδών του σκληρού πυρήνα τους, αφήνοντας αδιάφορη τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ξεπεράσει χωρίς κόστος τον «κάβο» των υποκλοπών, και των αντιπολιτευτικών κομμάτων να καρπωθούν επικοινωνιακά και δημοσκοπικά οφέλη, ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών. Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι να κρατηθεί η συζήτηση σε αποδεκτά επίπεδα πολιτικού πολιτισμού.

Γιατί είναι γνωστό ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της πολιτικής ζωής της χώρας είναι σήμερα η ποιότητα των ανθρώπων που την υπηρετούν και στην κεντρική πολιτική σκηνή και στην Αυτοδιοίκηση. Πολιτική παγίδα θεωρείται από πολλούς η προβολή δηλώσεωνή η εμφάνιση στα ΜΜΕ ορισμένων στελεχών που στη συνείδηση των πολιτών θεωρούνται βαρίδια, φθαρμένα πρόσωπα, ανίκαναακόμη και για διοίκηση περιπτέρου.

Οι πολίτες θέλουν νέο αίμα στην πολιτική, κατακρίνουν τους παλιούς μηχανισμούς ανάδειξης προσώπων και αναζητούν μια ριζική πολιτική αλλαγή. Ιδιαίτερα στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,όπου μια πληθώρα από ελλειμματικές προσωπικότητες βρίσκονται στο τιμόνιαρκετών δήμων.

Ας ευχηθούμε στις ερχόμενες εκλογές, εθνικές και αυτοδιοικητικές, να γίνουν οι αναγκαίες «αλλαγές» που έχει ανάγκη αυτός ο τόπος και να μην έχουμε επανάληψη μιας ακόμη «αυτοεκπληρούμενης προφητείας»!

Ποιος είπε ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις!

*Η Ελένη Μπούρα – Σταύρου είναι Υποψήφια δήμαρχος Μαρκοπούλου-Μεσογαίας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL