, Τρίτη
28 Μαρτίου 2023

Ποιος εκβιάζει ποιον σε αυτόν τον τόπο;

Η Πόπη Τσαπανίδου υπαινίχθηκε (σε τηλεοπτική της συνέντευξη) ότι αν υπάρξει συνεργασία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα εκβιασμού. Εννοώντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να εκβιάσει τον Νίκο Ανδρουλάκη με τα αποτελέσματα της παρακολούθησής του.

Η τοποθέτηση αυτή έχει πολλά προβλήματα: θεωρεί τον πρωθυπουργό δυνάμει εκβιαστή, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δεκτικό σε εκβιασμό και υποθέτει ότι κάτι… κακό έχει βρεθεί από την παρακολούθηση.

Ξεκινώντας από το τελευταίο, ξέρει κάτι; Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πολύ καλά ενημερωμένος γενικότερα στο θέμα των παρακολουθήσεων. Αν ξέρει, έχει ενημερώσει τον κ. Ανδρουλάκη; Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κυβέρνηση με έναν εκβιαζόμενο πολιτικό;

Στα αλήθεια, η κυρία Τσαπανίδου θεωρεί ότι ο κ. Ανδρουλάκης είναι ένας πολιτικός που θα σκύψει το κεφάλι; Αν δεν κάνουμε λάθος, με καταγγελία του κ. Ανδρουλάκη έγινε γνωστή η υπόθεση.

Μπορούμε να αντιληφθούμε τους πολιτικούς ελιγμούς, αλλά δεν γίνεται όλα να μπαίνουν στο μπλέντερ. Δεν μπορεί να θίγονται ελαφρά τη καρδία άνθρωποι. Υπάρχουν και οικογένειες που διαβάζουν τις δηλώσεις των πολιτικών.

Δεν γίνεται όταν κάποιος είναι μαζί μας να είναι καλός, αλλά όταν είναι με τους «άλλους» να είναι κακός. Δεν γίνεται όταν είναι με εμάς να το κάνει για την πατρίδα, αλλά όταν είναι με τους «άλλους» να είναι για την πάρτη του.

Ο πολιτικός ανταγωνισμός έχει όρια. Δεν λέμε ό,τι θέλουμε. Τι πάει να πει το «θα μπορούσε»; Ή ξέρεις ή δεν ξέρεις. Φαντάζεστε το χάος αν επικρατήσει αυτή η «λογική»; Ο καθένας θα λέει ό,τι θέλει με ένα… θα μπορούσε!

Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να σέβεται τους πολιτικούς του αντιπάλους. Πόσω μάλλον το ΠΑΣΟΚ, το οποίο θεωρεί και προνομιακό εταίρο για την προοδευτική διακυβέρνηση. Πόσω μάλλον που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που κυβέρνησε σε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ για 5 χρόνια.

Έρχονται εκλογές, αλλά η απαξίωση του αντιπάλου δεν τιμά ούτε τον νικητή. Τα λέγαμε και χθες. Στον ΣΥΡΙΖΑ χρειάζονται μαθήματα Ιστορίας. Και αν δεν τα πάνε καλά με την κλασική, ας διαβάσουν τη σύγχρονη. Αυτή που… γράφεται ακόμη.

Θα έχουν έτσι περιθώρια και την ευκαιρία για τις απαραίτητες διορθώσεις.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL