Πολιτική κόντρα για τα επεισόδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

perifereia-attikis

Νέο κεφάλαιο στην αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε μετά από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση για τη στάση των βουλευτών του κόμματος και να καταδικάσει κάθε πρακτική βίας, «αλλιώς θα επιβεβαιώσει ότι λειτουργούν κατ΄ εντολή του».

Απαντώντας η Κουμουνδούρου κατηγόρησε τον κ. Κεδίκογλου ότι «για άλλη μία φορά ελεεινολογεί και ψεύδεται».

«Το δρόμο της λάσπης και της βρώμικης προπαγάνδας, θα τον περπατήσει μόνος του. Καλό Σαββατοκύριακο κύριε Κεδίκογλου», προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανταπαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε: «Στον ΣΥΡΙΖΑ προτιμούν να αγνοούν τις αναλυτικές αναφορές των Μέσων Ενημέρωσης και τις καταγγελίες των θυμάτων από τις βιαιοπραγίες βουλευτών του. Δεν προκαλεί έκπληξη. Στον ΣΥΡΙΖΑ προτιμούν να θάβουν την πραγματικότητα όταν δεν τους βολεύει».

ΠΑΣΟΚ: Ένα ακόμη βήμα στον πολιτικό κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για «ένα ακόμη βήμα στον πολιτικό κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως ανέφερε, «οι βουλευτές του Δ. Τσουκαλάς και Στ. Παναγούλης (γνωστός και από άλλες χυδαιότητες), επιχείρησαν με τραμπουκικές συμπεριφορές να διαλύσουν βίαια τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία είχε ως αντικείμενο την περιβαλλοντική μελέτη (και μόνο) για την αδειοδότηση του σχεδίου ανάπλασης του ακινήτου του ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης».

Το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε με απόλυτο και σαφή τρόπο τις «τραμπούκικες ενέργειες, τις χυδαίες απειλές και τις ύβρεις τους κατά του Περιφερειάρχη Γ. Σγουρού» και κάλεσε όλους να κάνουν το ίδιο.

Ζήτησε επίσης από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσουν «πώς συμβιβάζονται οι δήθεν περιβαλλοντικές τους ανησυχίες, με την παρουσία μεταξύ των υποστηρικτών τους, από την μια εκπροσώπων μεγαλοσυμφερόντων της περιοχής και από την άλλη των καταληψιών του κάμπινγκ Βούλας/Βουλιαγμένης».

«Αλλά όταν κάποιοι αγωνιούν και ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του τόπου και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατεί σε κάθε πράξη καταστροφής και διάλυσης, προσδεδεμένος με κάθε λογής μεγάλα συμφέροντα», σημείωσε η Χαριλάου Τρικούπη και κατέληξε  τονίζοντας:

«Φαίνεται πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν επιτέλους να υλοποιούν τις εντολές του κ. Τσίπρα για την απομάκρυνση των επενδυτών».

Γ. Σγουρός: H λογική της «καλής βίας» έχει εμποτίσει το DNA ορισμένων

Για «ύβρεις, λοιδορίες και απειλές» «υπό την καθοδήγηση και την παρακίνηση περιφερειακών συμβούλων και βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου» κάνει λόγο ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, σε δήλωσή του.

Ο κ. Σγουρός δεν κατονομάζει τους βουλευτές, ωστόσο, σε δηλώσεις που είχε κάνει το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega είχε αναφερθεί συγκεκριμένα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τσουκαλά και Στάθη Παναγούλη.

Στη δήλωσή του ο περιφερειάρχης Αττικής τονίζει πως «δυστυχώς η λογική της ”καλής βίας” έχει εμποτίσει το DNA ορισμένων. Όταν διαφωνούν με μια διαφορετική άποψη, θεωρούν ότι, στο όνομα της κοινωνίας, μπορούν να βρίζουν, να απειλούν και να τραμπουκίζουν. Η λογική αυτή είναι επικίνδυνη για την κοινωνία και τη Δημοκρατία».

Όπως εξηγεί, το Περιφερειακό Συμβούλιο συζητούσε τη Γνωμοδότηση για μια Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ακίνητο του Αστέρα Βουλιαγμένης και «δεν είχε αρμοδιότητα ούτε για την πώληση, ούτε για το διαγωνισμό, ούτε για το τίμημα».

«Λεπτομέρειες άνευ σημασίας για κάποιους που ήρθαν με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσουν επεισόδιο για να διακοπεί η συνεδρίαση.Το συνηθίζουν άλλωστε κάθε φορά που δεν τους αρέσει μια απόφαση», επισημαίνει.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά των βουλευτών αναφέρει: «Επί 4 ώρες, σε δύο διαφορετικές συνεδριάσεις, δεχόμασταν συνεχείς ύβρεις, λοιδορίες και απειλές. Και όλα αυτά υπό την καθοδήγηση και την παρακίνηση περιφερειακών συμβούλων και βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Θλιβερές φιγούρες μιας θλιβερής νοοτροπίας που προτάσσει το κομματικό συμφέρον σε βάρος του εθνικού. Που θυσιάζει τους θεσμούς στο βωμό της κομματικής γραμμής. Που ενδιαφέρεται μόνο για τις εντυπώσεις και όχι για την ουσία. Οι ”επισκέπτες” Περιφερειακοί Σύμβουλοι χθες κάθισαν επί 4ωρο προκειμένου να επιτελέσουν το κομματικό τους καθήκον. Και αφού κόλλησαν τα ένσημα του κομματικού πατριωτισμού αποχώρησαν με ήσυχη συνείδηση. Κατανοώ την αγωνία τους να αναρριχηθούν στην ιεραρχία των νέου τους κόμματος στο οποίο μεταπήδησαν. Ο καθένας κρίνεται ……».

Ο κ. Σγουρός τονίζει ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής «ήταν  και είναι χώρος διαλόγου και συνθέσεων και δεν θα επιτρέψουμε να το μετατρέψουν κάποιοι σε ”δοκιμαστικό σωλήνα” της πρακτικής που θέλουν να επιβάλλουν».

Σημειώνει τέλος «τη στάση του Δημάρχου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Σπύρου Πανά που αν και διαφωνούσε με την απόφαση, καταδίκασε τα γεγονότα και δήλωσε ότι αυτοί οι δήθεν ”αγανακτισμένοι” σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν το Δήμο και το σύνολο του δημοτών της πόλης του και δεν τους αναγνωρίζει».