, Πέμπτη
30 Νοεμβρίου 2023

Πολιτική πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο Λοβέρδος

Αποφασισμένος για ίδρυση νέου πολιτικού φορέα εμφανίζεται ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος αποκάλυψε ότι θα αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία μόλις ψηφιστούν τα νέα μέτρα
«Δεν είναι ώρα για κομματική συζήτηση γιατί προέχουν οι ανάγκες της χώρας, είπε ο πρώην υπουργός στο ρ/σ  Realκαι πρόσθεσε ότι στηρίζει την κυβέρνηση και θα ψηφίσει τα νέα μέτρα στη Βουλή γιατί είναι «παράγοντας σταθερότητας».
Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο θα πρέπει να περάσουν οι δύο κρίσιμες εβδομάδες που απασχολούν τη χώρα και τους πολίτες «και μετά θα τα δούμε αυτά» ενώ παραδέχτηκε έχει συσκέψεις με μεγάλο επιτελείο μεταξύ των οποίων είναι και ο Γιώργος Φλωρίδης, για  να εκπονηθεί το εθνικό σχέδιο ανάπτυξης της χώρας.
Δύο ήταν οι φράσεις κλειδιά που χρησιμοποίησε:
1. «Μιλάω για δύο εβδομάδες, γιατί η χώρα δεν μπορεί να περιμένει να κάνουν τα κόμματα τον κύκλο τους, οι κυβερνήσεις να κάνουν τον κύκλο τους».
2. Με γενικολογίες και αναφορές στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν λύνεται το θέμα της ανάπτυξης»
Εσωκομματικά
Ο πρώην υπουργός σε ερώτηση εάν έχει διαρραγεί η σχέση του με το ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπει σε εσωκομματική συζήτηση και ότι δεν θα υπάρξει από αυτόν εσωκομματική αναφορά.
«Ούτε τώρα, ούτε μετά», είπε.
Δεν βγαίνει πέρα άλλο
Ο  κ .Λοβέρδος υπενθύμισε ότι από τον Αύγουστο του 2010 μιλούσε για την ανάγκη ενός προγράμματος για την αντιμετώπιση της ύφεσης.
 «Δεν βγαίνει πέρα άλλο. Ο πολίτης δεν βλέπει τα δικά του συμφέροντα, το δικού ημερολόγιο», είπε χαρακτηριστικά.

#Tags: ΠΑΣΟΚ