, Δευτέρα
06 Φεβρουαρίου 2023

Πως και με τι πήγε στο προεδρικό μέγαρο ο Γ. Βαρουφάκης…

Βαρουφάκης Παυλόπουλος
Στο κοινό ακαδημαϊκό τους παρελθόν αναφέρθηκαν οι κύριοι Παυλόπουλος και Βαρουφάκης στο σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες λίγο πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη  συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Με τον κ. Βαρουφάκη γνωριζόμαστε χρόνια καθώς ήμασταν και οι δύο καθηγητές στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος με τον υπουργό Οικονομικών να απαντά ότι ο ίδιος «παραμένει καθηγητής και η ψυχή του παραμένει στο Πανεπιστήμιο». «Μιλάμε σαν συνάδελφοι αν και οι ιδιότητές μας είναι πλέον διαφορετικές» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος ανακοίνωσε ότι «αυτές οι συναντήσεις με υπουργούς, θα είναι συχνές και δεν θα είναι γεγονός”!
Να σημειωθεί ότι η συνάντηση με τον κ. Βαρουφάκη είναι η πρώτη επίσημη που έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με υπουργό ενώ είχε προηγηθεί μια άτυπη επίσκεψη του υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη.
Εντύπωση προκάλεσε που ο κ Γιάνης Βαρουφάκης άφησε τη μηχανή του και πήγε με το… υπηρεσιακό  και υπουργικό όχημα στον πρόεδρο (βλ φωτο)
ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΙΧ