22:12, Τετάρτη
28 Σεπτεμβρίου 2022

Πότε θα γίνουν τελικά οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

nea-dimokratia6-660x300Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες εξεύρεσης νέας εταιρείας η οποία θα αναλάβει το έργο με στόχο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη διεξαγωγή των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου, αποφάσισε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας (ΚΕΦΕ), η οποία προχώρησε σε μία πρώτη αποτίμηση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στη διαδικασία εκλογής προέδρου.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, τα μέλη της ΚΕΦΕ εκφράζουν τη συγγνώμη τους στα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους της Ν.Δ. για τα προβλήματα που ανέκυψαν και οδήγησαν στην αναβολή των εκλογών.
Σημειώνεται δε ότι καθοριστικό εμπόδιο στη διεξαγωγή των εκλογών ήταν τα τεχνικά προβλήματα, τα οποία σύμφωνα με την ΚΕΦΕ οφείλονταν στην εταιρεία η οποία, παρά τις διαβεβαιώσεις της ακόμη και μέχρι το Σάββατο το απόγευμα, δεν ανταποκρίθηκε στις συμβατικές της υποχρεώσεις.
Τα μέλη της ΚΕΦΕ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, επεσήμαναν αδυναμίες και αποφάσισαν την αναδιάρθρωση υπηρεσιών του κόμματος, αλλά και τη σύσταση επιτροπών παρακολούθησης της εξέλιξης του έργου, που με βάση τα χρονοδιαγράμματα θα αναφέρονται συνεχώς στην ΚΕΦΕ.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, εκφράστηκε ομόφωνα η βούληση των μελών της ΚΕΦΕ να εργαστούν με όλες τους δυνάμεις, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και μέσα στα επόμενα 24ωρα να οριστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.
Οι υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας δια των εκπροσώπων τους στην ΚΕΦΕ, δήλωσαν ότι αποδέχονται το συγκεκριμένο θεσμικό όργανο για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΚΕΦΕ και σημειώνεται ότι αυτό που προέχει είναι η διασφάλιση της ενότητας της παράταξης.