, Τετάρτη
08 Φεβρουαρίου 2023

Τι είπε για την επόμενη ημέρα ο Απόστολος Τζιτζικώστας…

Τζιτζικώστας εκλογές ΝΔ β΄ γύρος
 
του Λευτέρη Ζαβλιάρη
Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι –όπως ήταν προγραμματισμένο– προσήλθε στο εκλογικό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιος στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας, καταχειροκροτούμενος από νεαρούς οπαδούς της ΝΔ, αλλά και από ψηφοφόρους όλων των ηλικιών.
Τζιτζικώστας  προσέλευση στο Βελλίδειο για εκλογές ΝΔ β΄ γύρος
Μία ηλικιωμένη κυρία τον πλησίασε και του μίλησε για την ενότητα στη ΝΔ, ενώ αυτός της απάντησε «η ΝΔ πάνω από όλα».
Τζιτζικώστας εκλογές ΝΔ β΄ γύρος (2)
Αφού χαιρέτησε τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, περίμενε υπομονετικά στην ουρά μαζί με τους υπόλοιπους ψηφοφόρους του κόμματος.
Τζιτζικώστας  στην ουρά για το β΄ γύρο των εκλογών της ΝΔ
Μία κυρία τον ενημέρωσε ότι ψήφισε χωρίς να είναι εγγεγραμμένη στους εκλογικούς καταλόγους, και τότε ο περιφερειάρχης ενημέρωσε σχετικά τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και τους ζήτησε να διερευνήσουν τι ακριβώς είχε συμβεί.
Τζιτζικώστας εκλογές ΝΔ β΄ γύρος ουρά
Όταν έφτασε η σειρά του, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα και στη συνέχεια έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.
«Θα δουλέψουμε όλοι μαζί ενωμένοι σκληρά, προκειμένου να ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, που θα συνομιλεί και πάλι με την κοινωνία. Όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για να γίνει σύντομα η Νέα Δημοκρατία μια ρεαλιστική, αξιόπιστη και εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Για να μπορέσουμε να απαλλάξουμε τη χώρα από την επικίνδυνη αυτήν κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσουμε ξανά την ελπίδα στην Ελλάδα και στους Έλληνες».