, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Πρώην υπουργός χαίρεται που δεν είναι στη Βουλή λόγω…«άθλιας συμφωνίας»!

βουλη-eurokinissi
«Επειδή χειριστήκαμε λάθος τη διαπραγμάτευση φοβάμαι πως θα πάμε σε μια άθλια συμφωνία, αισθάνομαι ευτυχής που δεν είμαι στη Βουλή γιατί δεν θα πρέπει να επιλέξω μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης».
Την παραπάνω δήλωση έκανε ο πρώην υπουργός τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και μετέπειτα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, σχετικά με την ελληνική συμφωνία.
andrianopoulos_andreas«Θα αναγκαστούμε να υποχωρήσουμε, διότι εμείς έχουμε το πρόβλημα», είπε ο κ. Ανδριανόπουλος ο οποίος συμπλήρωσε λέγοντας:«Αντί να επιμένουμε σε αύξηση εσόδων πρέπει να μειώσουμε δαπάνες καταργώντας κρατικούς φορείς, και αν αυτό σημαίνει απολύσεις στο δημόσιο ναι να γίνουν» επεσήμανε ο ίδιος.
Εκτίμησε πως Ρώσοι και Κινέζοι δεν πρόκειται να μας δώσουν λεφτά λέγοντας χαρακτηριστικά «Ακόμα και οι Ρώσοι και οι Κινέζοι στέλνουν ένα μήνυμα αλλά μας θέλουν μέσα στην Ευρώπη. Οι Ρώσοι μας είπαν ”λεφτά δεν μπορείτε να πάρετε”, έχουν προβλήματα οικονομικά, μας είπαν να μείνουμε στην Ευρώπη. Αν κάναμε τώρα στάση πληρωμών και βγαίναμε από το ευρώ δεν θα υπήρχε χρηματοδότηση από πουθενά, θα πηγαίναμε στη δραχμή χωρίς να υπάρχει συνάλλαγμα».
«Νομίζω πως η κοινή γνώμη έχει κουραστεί με όλο αυτό το πήγαινε –έλα, ουσιαστικά η διαπραγμάτευση γίνεται τις τελευταίες δυο εβδομάδες, χάσαμε χρόνο» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Ανδριανόπουλος.
«Πριν από 4 εβδομάδες είχε πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι η συμφωνία καθαρογράφεται, είναι τόσο πασιφανή τα ψέματα,
ακούμε ότι οι εταίροι ζητάνε αύξηση φόρων κλπ, το ΔΝΤ μας λέει ότι αυτά είναι τρέλες και ότι έτσι θα έχουμε ύφεση, κάτι δεν πάει καλά» σχολίασε ο κ.Ανδριανόπουλος και διερωτήθηκε :«πως μας κατέστρεψε το μνημόνιο από τη στιγμή που δεν το έχουμε εφαρμόσει; εγώ φώναζα ότι δεν έπρεπε να μπούμε στο μνημόνιο, αφού μπήκαμε δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά είμαστε χρεωμένοι μέχρι τα μαλλιά».
ΦΩΤΟ:eurokinissi.gr