19:12, Παρασκευή
27 Μαΐου 2022

Πρόσκληση Καμμένου σε όσους αποχώρησαν και σε όσους δεν ψήφισαν τα Μνημόνια

anel ethniko symvoulio
Κάλεσμα για επάνοδο στους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και πρόσκληση γενικά σε όσους δεν ψήφισαν τα Μνημόνια, απηύθυνε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, μιλώντας σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ωστόσο, με την πρόσκλησή του αυτή αφήνει απ’ έξω τον Βύρωνα Πολύδωρα, με τον οποίο έχει αφεθεί ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Καμμένος έστειλε σαφές μήνυμα σε όσους τον αμφισβητούν στο κόμμα, καθώς και σε αυτούς που δεν προσήλθαν σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο, κάτι που έκανε και ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος στήριξε τον πρόεδρο του κόμματος, λέγοντας ότι «φράξιες δεν δεχόμαστε μέσα στους Ανεξάρτητους Έλληνες», ενώ τους κάλεσε «να σταματήσουν την υπονόμευση του Πάνου Καμμένου».
Πρέπει να σημειωθεί ότι παρότι η επιστολή αμφισβήτησης προς τον κ. Καμμένο υπογράφηκε από επτά βουλευτές, τελικά μόνο οι έξι απουσίαζαν από το Συμβούλιο, καθώς ο Παύλος Χαϊκάλης έδωσε τελικά το “παρών”.
«Όποιοι εποφθαλμιούν καρέκλες από εδώ, τους λέω να πάνε στο σπίτι τους. Απεδείχθη στην πρώτη αποστασία, πως όσοι έφυγαν καλώς έφυγαν. Δεν θέλουμε κανέναν επώνυμο στο κόμμα μας, αλλά όλους τους Έλληνες», είπε ο Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στην ανταρσία που λαμβάνει χώρα στο εσωτερικό του κόμματος.
Ο κ.Καμμένος ξεκαθάρισε ότι «δεν έχουμε στόχο να κάνουμε άλλο μαγαζί, όπως τα σενάρια που ακούστηκαν για την Ελιά» απορρίπτοντας εμμέσως πλην σαφώς την πρόταση του Βύρωνα Πολύδωρα.
Ο κ.Καμμένος είπε επίσης πως αν χρειαστεί θα εισηγηθεί την πραγματοποίηση εκτάκτου συνεδρίου, ενώ σχολίασε με νόημα πως «στελέχη μας που εξαγοράστηκαν και γύρισαν στη ΝΔ, εξαφανίστηκαν πολιτικά».
Αναφερόμενος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές ο κ. Καμμένος είπε ότι, όπου επιτρέπουν οι συνθήκες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα κατεβάσουν δικά τους ψηφοδέλτια, ενώ ««όπου οι τοπικές κοινωνίες τα βρίσκουν μεταξύ τους και χωρίς να παραβιάζονται οι κόκκινες γραμμές μας, κυρίως στα εθνικά θέματα, θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μεγάλο αντιμνημονιακό τόξο». «Μην το φοβάστε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος στους βουλευτές.
Μάλιστα, εξήγησε ότι «εάν στον Πειραιά ο ΣΥΡΙΖΑ μας ακολουθήσει είναι καλοδεχούμενος», ενώ εάν σε άλλη πόλη ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάσει υποψήφιο που συμφωνεί με τις αρχές των Αν.Ελ. τότε θα υπάρξει συνεργασία. Ξεκαθάρισε όμως ότι δεν τίθεται θέμα τέτοιων συνεργασιών με την Κουμουνδούρου στη Θράκη, όπου υπάρχουν έντονες διαφωνίες.
Πρόσθεσε επίσης οτι θα υπάρξουν συνεργασίες στις περιφέρειες όπου θα στηριχτούν αντιμνημονιακοί υποψήφιοι, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα στηριχτούν υποψήφιοι που δεν θα έχουν ξεκάθαρες αντιμνημονιακές θέσεις.
Στη συνέχεια, ο κ. Καμμένος έκανε ειδική αναφορά στις εξελίξεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σχολιάζοντας ότι «οι Έλληνες δικαστές προχωρούν στη διερεύνηση, πράγμα που δεν γινόταν στο παρελθόν. Έχουμε τη δικαίωση ουσιαστικά της πολιτικής και των απόψεων που διαμορφώσαμε στον ελληνικό λαό. Πλέον αρχίζει να φαίνεται η κορυφή του παγόβουνου. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι αυτό που λέγαμε οι ΑΝΕΛ, ότι έχουμε τα ελλείμματα των τραπεζών που περνούν σε δημοσιονομικό χρέος και έλλειμμα είναι η μεθόδευση εκείνη που οδηγεί στην παράδοση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων».
«Τα 260 δισ. που φορτώθηκε ο ελληνικός λαός ως χρέος είχαν σκοπό να καλύψουν τα τραπεζικά ελλείμματα που έγιναν με απάτες με συνεργούς Έλληνες επιχειρηματίες και πολιτικούς, κυρίως τραπεζίτες στην Ελλάδα και στην ΕΕ» πρόσθεσε και κατέληξε: «Το χρέος είναι απεχθές και επονείδιστο. Δεν το αναγνωρίζουμε οι ΑΝΕΞ και ο Ελληνικός λαός».
Μάλιστα, ο κ. Καμμένος κατηγόρησε το ΛΑΟΣ και τη ΔΗΜΑΡ, αποκαλώντας τους «πατερίτσες της συγκυβέρνησης», ενώ είπε επίσης ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ξεκαθαρίζει ακόμα εάν το χρέος αυτό θα πρέπει μονομερώς να διαγραφεί όπως εμείς στηρίζουμε από την πρώτη στιγμή και αυτό ισχύει για πάντα».
Επίπλέον, κατηγόρησε «επιχειρηματίες και τραπεζίτες μαϊμούδες», οι οποίοι, όπως υποστήριξε, «διακινούν δισεκατομμύρια του ελληνικού λαού σε οφσόρ» και τόνισε πως «εμείς δικαιωνόμαστε και δεχόμαστε τεράστια επίθεση, εκβιασμών σε προσωπικό επίπεδο μέσω των ΜΜΕ που τροφοδοτούν οι τράπεζες. Τους απαντάμε: Δεν τους φοβόμαστε. Θα συνεχίσουμε».
Επίσης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να φύγουν «από τους καναπέδες και από το facebook» και να κατέβουν στους δρόμους.
Ο κ.Καμμένος τάχθηκε υπέρ της Ευρώπης των λαών και «όχι των τραπεζιτών», ενώ είπε ότι πρώτος στόχος για το κόμμα του είναι οι ευρωεκλογές.
«Θα δώσουμε πολιτική μάχη. Δεν θα πάμε λέγοντας βοηθήστε ως πολιτικοί ζητιάνοι. Αποδέχεσαι την πολιτική Μέρκελ Σαμαρά, ή τους λες ένα μεγάλο όχι; 25 του μηνός, θα έχουμε τις δημοτικές και περιφερειακές», είπε.