, Τετάρτη
01 Φεβρουαρίου 2023

"Προσωπικές οι απόψεις Βαλαβάνη για αύξηση ΦΠΑ"

ImageHandler (2)
Να «μαζέψει» τις νέες δηλώσεις της Νάντιας Βαλαβάνη σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ στα τουριστικά νησιά, προσπαθεί η κυβέρνηση, αντιμετωπίζοντας τις δηλώσεις της ως προσωπικές σκέψεις της που δεν εκφράζουν συνολικά την κυβερνητική πολιτική.
Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, υπάρχουν και νομικά κωλύματα σε ένα τέτοιο σχέδιο ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική αναφορά της κυρίας Νάντιας Βαλαβάνη απαλείφθηκε από non paper της κυβέρνησης, στο οποίο αποτυπώνονται οι δηλώσεις της.
Η κυρία Βαλαβάνη ανάφερε νωρίτερα την Τρίτη ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αυξήσει τον ΦΠΑ σε συγκεκριμένα νησιά.
«Υπάρχουν σκέψεις για τα νησιά. Δεν έχουμε καταλήξει. Όμως αν παραδείγματος χάρη η Μύκονος και η Σαντορίνη πάνε στο ίδιο καθεστώς με την Κρήτη, δεν θα πάθουν κάτι. Αυτό που πρέπει να προστατευθεί είναι η άγονη γραμμή», υπογράμμισε η κυρία Βαλαβάνη, μιλώντας στον AΝΤ1.
Πάντως, εφ’ όσον επαληθευτεί η προαναγγελία της κυρίας Βαλαβάνη και αυξηθεί τελικώς ο ΦΠΑ σε κοσμοπολίτικα νησιά, όπου το τουριστικό ρεύμα είναι μεγάλο, θα επιβεβαιωθεί πως στο οικονομικό επιτελείο έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι η διαπραγμάτευση δεν μπορεί να προχωρήσει με τα τρικ που στην αρχή εξέταζε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
«Θα ψάξω να βρω έναν φορολογικό συντελεστή σε ένα άνευ σημασίας αγαθό για να δείξουμε καλή θέληση», είχε πει σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών, αποκαλύπτοντας ότι αντί να αυξήσει το φόρο θα προσπαθήσει να… ξεγελάσει τους δανειστές, παραγνωρίζοντας ίσως το γεγονός ότι οι δανειστές παρακολουθούν όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του κ. Βαρουφάκη και των άλλων μελών της κυβέρνησης.